În cadrul acțiunii „Blocada”, care a avut loc ieri, s-a urmărit asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică în întreaga țară.

Această operațiune a fost organizată din dispoziția conducerii Ministerului Afacerilor Interne și a avut drept obiective prevenirea și combaterea unor situații de risc.

La nivel național, nu mai puțin de 3.687 de polițiști și jandarmi au fost mobilizați și au acționat în sistem integrat pentru a îndeplini mai multe scopuri importante. Aceștia au lucrat pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea actelor de violență, combaterea traficului și consumului de droguri și, nu în ultimul rând, pentru creșterea gradului de siguranță pe șosele.

Un aspect cheie al acțiunii a fost organizarea a peste 460 de filtre rutiere, în cadrul cărora au fost verificate nu mai puțin de 8.899 de autovehicule și au fost legitimați 13.140 de oameni.

Eforturile pentru prevenirea accidentelor de circulație și îmbunătățirea siguranței în trafic nu s-au oprit aici. Au fost efectuate nu mai puțin de 3.858 de testări cu dispozitive etilotest/alcooltest și 121 cu aparatură specializată, cu scopul de a depista șoferii aflați sub influența substanțelor psihoactive.

În cadrul acțiunii „Blocada”, polițiștii au depistat 34 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, din care 12 au fost legate de conducerea sub influența alcoolului și 9 de conducerea sub influența drogurilor. Pe parcursul operațiunii, au fost reținute 279 de permise de conducere, dintre care 23 pentru abateri legate de alcool și 116 pentru exces de viteză. De asemenea, au fost retrase 172 de certificate de înmatriculare.

Structurile Ministerului Afacerilor Interne rămân vigilențe și pregătite să intervină în orice moment, atunci când situația o impune, pentru a menține liniștea și siguranța comunității. Acțiunile menite să asigure un climat optim de ordine și siguranță publică vor continua și în viitor, demonstrând angajamentul constant al autorităților pentru protejarea cetățenilor și prevenirea evenimentelor care pot afecta această liniște.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *