Sursă foto: Digi24

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC) a cerut Guvernului să ia acțiuni pentru sancționarea responsabililor în incidentele produse la Spitalul Municipal Urziceni.

Propunerea organizației este de a revizui legislația pentru a ușura procesul de demitere și suspendare a licenței de practică pentru personalul medical care manifestă comportament iresponsabil în relația cu pacienții, evidențiind lipsă de empatie și conduită etică neadecvată.

„COPAC solicită Guvernului României să ia în al 12-lea ceas măsuri reale de pedepsire a vinovaţilor şi de prevenire a altor asemenea cazuri, prin crearea unui cadru legal care să permită în regim de urgenţă demiterea şi ridicarea licenţei de liberă practică pentru personalul medical care se comportă atât de iresponsabil, lipsit de empatie şi etică”, se regăsește în comunicatul asociației.

Conform declarației emise de COPAC, incidentul de la Urziceni este profund tulburător. „Este de-a dreptul incredibil ca o femeie aflându-se în luna a noua de sarcină să nu fi primit nicio consultație și să i se permită să plece fără ca cineva din personal să fi manifestat preocupare față de riscurile la care este expusă în situația respectivă”, subliniază comunicatul.

COPAC afirmă că această situație de la Urziceni nu reprezintă un caz izolat, fiind înregistrate situații similare sau chiar mai grave în numeroase spitale din întreaga țară.

„Nepăsarea profesioniştilor din sănătate şi a autorităţilor locale devine o obişnuinţă, fiecare găseşte motive pentru a nu-şi asuma nimic. Lipsa personalului şi a echipamentelor a devenit o scuză general valabilă, iar umanitatea tinde să dispară.

Considerăm că astfel de persoane nu au ce căuta în sistemul de sănătate! Ani de zile ne-am ascuns după sintagma “Nu putem închide un spital pentru ca mor oameni!”. Vedem că oamenii mor sau nasc în stradă şi dacă există unitatea medicală şi nu există niciun pic de omenie din partea personalului medical.”

Sursă: 360medical.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *