logo
RNTV Live

Caz cutremurător: O fetiță de 4 luni a decedat după ce a luat rujeolă de la mama ei minoră

rujeola_medici
Ciprian Radu

O fetiță de patru luni, internată cu diagnosticul de rujeolă, a murit la Craiova, scrie Digi 24.

Dacă diagnosticul se confirmă, ar fi cel de-al 27-lea deces cauzat de această boală.

Bebelușul a luat rujeolă de la mamă, aceasta fiind minoră (16 ani) și nevaccinată.

Fetița de 4 luni nu ajunsese la vârsta necesară pentru a fi imunizată împotriva rujeolei.

„În ceea ce privește acest caz, e o precizare foarte importantă: vaccinarea împotriva rujeolei de rutină se face la un an sau, în situația în care ne găsim noi cu epidemia, la nouă luni, dar copilul nu e protejat înainte decât de anticorpii de la mamă. Orice boală eruptivă, însoțită de febră sau sindrom de infecţie respiratorie, trebuie să facă obiectul prezentării de urgență la medic. La copii e strict interzisă administrarea aspirinei. Poate provoca complicații serioase”, a explicat Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie.

Ministerul Sănătăţii organizează vineri o nouă dezbatere publică a proiectului legii vaccinării. A fost nevoie de aceasta deoarece la prima sesiune de discuţii, de pe 11 mai, s-au înscris foarte mulţi oameni. Nu au avut loc în sală toţi, aşa că ministerul a programat o nouă întâlnire. La finalul primei runde, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat că viitoarea lege nu va impune vaccinarea obligatorie, dar că părinţii care vor refuza să-şi imunizeze copiii trebuie să-şi asume acest lucru, mai scrie Digi 24.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor