logo
RNTV Live

Câți bani primește profesoara înjunghiată de un elev, de la Colegiul unde s-a petrecut tragedia?/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Câți bani primește profesoara înjunghiată de un elev, de la Colegiul unde s-a petrecut tragedia?

Colegiul  National „Spiru Haret” din Ploiesti, este obligat, prin decizie a Tribunalului Prahova, sa plateasca 60.000 de lei daune morale. Acestea se indreapta catre Andreea Alexe, profesoara injunghiata in fata cancelariei de catre un fost elev, in ianuarie 2019. Decizia este una definitiva.

Câți bani primește profesoara înjunghiată de un elev, de la Colegiul unde s-a petrecut tragedia?

Andreea Alexe, profesoara de matematică înjunghiată în stomac de către un fost elev al școlii, a cerut în instanță daune morale de 100.000 de lei plus obligația ca Ministerul Educației și Colegiul „Spiru Haret sa plateasca toate cheltuielile de judecată. Cadrul didactic a cerut și anularea Regulamentului de organizare și funcționare a Colegiului Național „Spiru Haret” Ploiești, referitoare la atribuțiile profesorului de serviciu de a supraveghea intrarea elevilor în școală împreună cu portarul.

Hotărârea primei instanțe a prevăzut anularea acestei dispoziții și a obligat liceul la plata a 60.000 de lei daune morale. Împotriva acestei sentințe, profesoara înjunghiată a formulat recurs, considerând hotărârea „nelegală” sub aspectul cuantumului daunelor acordate.

Concluzii „meschine”.

Andreea Alexe consideră că cercetarea disciplinară a fost una cu niște concluzii „meschine”. Acesteia i-a fost imputat de către conducerea liceului faptul că „la ora producerii evenimentului s-ar fi aflat în cancelarie, în loc să se afle, împreună cu portarul, la intrarea elevilor pentru a supraveghea intrarea acestora în școală și, pe cale de consecință, din acest motiv ar fi fost și victima tentativei de omor”.

Recurs împotriva primei hotărâri a formulat și conducerea Colegiului „Spiru Haret”. Printre altele, aceasta a menționat faptul că reclamanta Andreea Alexe nu are calitatea cerută de lege pentru a solicita revizuirea/ modificarea ROF a acestui liceu.

În ianuarie 2019, Andreea Alexe a fost înjunghiată în fața cancelariei de către un fost elev pe care îl lăsase repetent. Individul, Mihai Alexandru Nițescu, avea, la data comiterii faptei, 22 de ani. A reușit să se strecoare împreună cu un grup de elevi în curtea școlii, profitând de neatenția paznicului. În fața cancelariei a înjunghiat-o pe Andreea Alexe, aceasta fiind transportată de urgență la spital cu plagă abdominală înjunghiată, fiind ulterior operată. Tânărul a fost prins de către o patrulă de jandarmi, asupra sa fiind găsite mai multe arme albe.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor