logo
RNTV Live

Cătălina Bozianu: PSD și PNL îi păcălesc pe români impunându-le mai mulți parlamentari decât prevăd Constituția și legea!

Cătălina Bozianu-Comunicat
Mihai Constantinescu

“În 2009, la referendumul promovat de președintele Traian Băsescu, majoritatea românilor s-a pronunțat fără echivoc: ”vrem 300 de parlamentari, de toți”! Deși se bat cu pumnii în piept că ei susțin același lucru, partidele din fostul USL și guvernul tehnocrat nu doar că nu au făcut nimic pentru respectarea voinței românilor, dar, printr-o mică escrocherie de calcul, au menținut numărul de parlamentari mai mare decât cel pe care chiar legea actuală îl stabilește. La alegerile din 11 decembrie, vom desemna, prin votul nostru, 308 de deputați și 134 de senatori. În total, 442 de parlamentari. Potrivit legii, acest număr se stabilește prin împărțirea numărului total al cetățenilor români la o normă de reprezentare (78.000 de cetățeni pentru un deputat și 168.000 de cetățeni pentru un senator). Numai că, numărul de parlamentari din legislatura viitoare a fost stabilit printr-un calcul incorect. S-a luat ca referință o populație de 22.299.730 de români, în condițiile în care, la recensământul din 2011, s-a stabilit că suntem doar 20.121.641 de cetățeni. Dacă PSD, PNL și tehnocrații ar fi fost corecți față de români, numărul de parlamentari pentru care am fi votat acum ar fi fost de doar 400 (280 de deputați și 120 de senatori).”

comunicat de presa Cătălina Bozianu

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor