logo
RNTV Live

Cătălin Cîrstoiu, reacție intrigantă în controversa privind incompatibilitatea: ‘Sunt conștient că voi face și alte greșeli’

catalin_cirstoiu
Theo Tănăsescu

Cătălin Cîrstoiu, candidatul susținut de PSD-PNL pentru funcția de primar al Capitalei, a emis un răspuns în urma acuzațiilor de conflict de interese care i-au fost adresate.

Medicul Cîrstoiu a declarat că ”nu Corpul de Control al prim-ministrului şi niciun corp de control nu decide dacă cineva în ţara asta este în stare de incompatibilitate sau conflict de interese, dar când apare un articol în presă şi înainte primeşti un mesaj de la jurnalist că îi pare rău că scrie şi nu crede în ce scrie e suficient”.

Pus într-o situație dificilă, Cîrstoiu a publicat un mesaj întortocheat pe Facebook: „ Fiecare candidat trebuie să se aștepte că va fi supus unei presiuni publice manifestate prin diverse instrumente. Uneori, aceleași. Am învățat, astăzi, această lecție. Desi provocările sunt mai mari, ca doctor nu-mi permit să greșesc.

În calitate de proaspăt candidat mai greșesc. Știu că adversarii nevăzuți sunt mai eficienți când se hrănesc din modul în care reacționez în spațiul public. Chiar dacă am devenit în două săptămâni inamicul public numărul 1, voi continua să fac aceleași lucruri bune, așa cum am învățat.

Şi, cu siguranță, voi mai greși.

Aceasta este frumusețea democrației. Cetățenii vor alege“, este mesajul lui Cătălin Cîrstoiu.

Cătălin Cîrstoiu, reacție interesantă în scandalul incompatibilității

Amintim că într-un raport al Corpului de Control al fostului premier Ludovic Orban sunt menționate “potențiale situații de incompatibilitate și conflicte de interese observate în ceea ce-l privește pe managerul Cătălin Cîrstoiu”. În timp ce participa alături de premierul Marcel Ciolacu la un eveniment organizat la Spitalul Fundeni, medicul candidat comun al PSD și PNL pentru funcția de primar al Capitalei, a fost interpelat de către jurnaliști în legătură cu acest subiect, iar răspunsul său a fost că nu se află în incompatibil și în conflict de interese și că jurnalista care l-a contactat i-ar fi spus că regretă că trebuie să scrie asta și că nici ea nu crede, lucru dezmințit de aceasta.

Potrivit Hotnews, în 13 octombrie 2020 Corpul de Control al Guvernului României, condus atunci de Ludovic Orban, a întocmit raportul cu numărul 3712 privitor la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti iar din cele 90 de pagini, 14 se referă la posibile situaţii de incompatibilitate şi conflicte de interese ce au fost constatate în cazul managerului interimar Cătălin Cîrstoiu.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor