logo
RNTV Live

Cât vor mai dura cutremurele devastatoare din Turcia și Siria?

image-2023-02-6-26065961-41-cutremur-turcia
Pantazi Bianca

După un cutremur mare, replici precum și cele care tocmai au zguduit Turcia și Siria din nou au loc în cascadă și pot dura luni de zile, dar devin mai frecvente în timp, afirmă specialiștii.

Două cutremure puternice ( cu magnitudinea 6,4 și 5,8) au lovit luni nordul Siriei și provincia turcă Hatay, cea mai afectată de cutremurul devastator din 6 februarie, care a ucis peste 45.000 de morți.

Acestea sunt replici ale primului șoc, nu sunt cutremure independente, la fel ca miile de cutremure semnalate începând cu 6 februarie de-a lungul faliei anatoliene. Cele care au zguduit pământul luni se aflau la sud de această falie, zonă care încă nu fusese afectată.

Statistic, cele mai puternice replici survin în termen de trei zile de la cutremur – cutremurul din 6 februarie cu o magnitudine de 7,8 a fost urmat de o puternică replică de 7,5.

Mai multe știri pe Stiri republika NEWS – Din Ploiesti pentru toata Prahova!

Ne găsești pe pagina de Facebook (1) RepublikaNews | Ploiesti | Facebook

Mai multe informații găsiți aici Vești teribile pentru oamenii din Turcia şi Siria, după cutremurele devastatoare: Replici în cascadă pot dura luni de zile – Stiri pe surse – Cele mai noi stiri

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor