logo
RNTV Live

Cat plătesc părinții pentru meditațiile elevilor

laptop-pentru-scoala-online
Tudor Teodora

În România, educația copiilor costa enorm de mult. În unele cazuri chiar și un salariu minim pe economie sau venitul unui singur părinte. 

Prețul meditațiilor pentru elevi, a crescut în ultima perioadă. Părinții se văd nevoiți să plătească cu mult peste cât își permit.

De exemplu, pentru meditațiile la o singură materie, părinții trebuie să plătească circa 500 de lei lunar. 

La un simplu calcul, o familie cu doi copii cheltuie în fiecare an cel puțin trei mii de euro pentru meditații. În cazurile în care părinții nu au suficienți bani, copiii trebuie să se bazeze strict pe ce învață la școală. 

“Când trebuie să mai plătești un salariu în plus unui profesor sau măcar o parte, e clar că nu iți convine, dar rațiunea e simplă: ce soluții ai? Ce poți să faci când vrei ca totuși copilul tău să facă scoală? Trebuie să bagi mâna în buzunar și să faci eforturi ca acel copil să fie tratat și învățat cum trebuie.

Iar pentru a susține educația copiilor sunt şi părinti care sunt dispuși să se îndatoreze pentru următorii ani. 

Faptul că un profesor din sistemul public face meditații și în privat, este o formă de a condiționa performanța în educație”, a declarat Ciprian Necula, sociolog.

Însă, există și profesori care aleg să ajute fără să fie plătiți. De exemplu, proiectul profesorului de matematica Ovidiu Băsescu, “Adoptă Intelectual un Elev”, a strâns sute de cadre didactice care oferă meditații online gratuite celor care au nevoie de ajutor suplimentar.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor