logo
RNTV Live

Cât câştigă un parlamentar? Indemnizaţia netă plus multe alte beneficii

parlamentari
rnews

V-aţi întrebat vreodată ce venit încasează, lunar, un parlamentar ales să reprezinte interesele cetăţenilor în forul legislativ? Pe lângă salariu, un senator ori un deputat mai încasează bani şi pentru ceea ce înseamnă locuinţă de serviciu în Bucureşti, dacă nu are domiciliul în capitală, combustibil, deplasări în interesul muncii şi diurne plătite pentru fiecare zi de activitate, dar şi pentru activitatea parlamentară. Adică acea indemnizaţie netă primită lunar creşte vertiginos. Aşadar, un deputat sau un senator este remunerat într-o lună “plină” de lucru cu aproximativ 5500 de lei  plus celelalte beneficii pe care le aduce cu ea funcţia. Un parlamentar USR, Iulian Bulai pe numele său, a postat pe pagina personală de facebook, pentru a da dovadă de transparenţă totală, veniturile pe care le primeşte, dată fiind funcţia pe care o ocupă.

“Pe langa salariu, se mai adaugă următoarele sume care sunt fie fixe (sume forfetare) fie sume care variază (diurne). Așadar, mai dispunem de următoarele sume: 4600 RON, suma forfetară pentru locuința în Bucureşti (doar pentru parlamentarii care nu au domiciliu in București), 1400 RON, combustibil, 76 RON, suma alocată pentru deplasări in circumscripția electorala, 616 RON, (diurna pe ianuarie. Se primește 160 RON pe zi de activitate in plen), 11400 RON, suma forfetară pentru activitatea parlamentară (cabinet parlamentar, angajați, protocol, alte cheltuieli) Aceasta este suma brută din care se scad şi taxele angajatorului. Suma netă poate varia între 8500 si 9500 RON. Aceasta sumă este singura care nu se folosește în scop personal. Jumătate trebuie decontată pe baza de acte justificative, jumatate pe bază de declarație pe proprie răspundere.(…)” a scris acesta. ” Aşadar, aştia-s banii! Nici mai mult nici mai puţin” a fost şi concluzia trasă de parlamentarul USR.

sursa – stiripesurse.ro

sursa foto – mondo news.ro

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor