Castelul lui Dracula rămâne fără angajați. Pandemia cauzează pierderi uriașe

sursa foto Timpul.md
sponsor

Castelul lui Dracula rămâne fără angajați. Pandemia cauzează pierderi uriașe. Dacă în 2018 castelul Bran a avut vânzări de aproape 7 milioane de euro,pandemia de coronavirus a dat totul peste cap. Aul acesta s-au înregistrat pierderi de 90 la sută. Jjumătate din angajaţi au fost concediaţi, anunta digi24.ro.

Turiştii străini, principalii vizitatori şi consumatori de poveşti cu spiritul lui Dracula, din castel, nu au mai putut ajunge anul acesta în zonă.

„Din cauza situaţiei economice a fost nevoie să recurgem la disponibilizări, jumătate din colegii noştri au trebuit să ne părăsească. S-au închis două magazine şi restaurantul castelului. Scăderile au fost drastice, funcţionăm la 10 la sută din capacitate atât ca vizitatori, cât şi venituri. Pentru iarna asta mizăm pentru expoziţia de la etajul 4 care sperăm să aducă vizitatori. Suntem o zonă liberă de COVID-19. În 7 luni nu am avut nicio infecţie pentru că s-a investit major în respectarea normelor de igienă. Înainte de pandemie, în primele două luni din an, numărul vizitatorilor a crescut cu 30 la sută faţă de aceeaşi perioadă din 2019. Apoi, locul a fost închis două luni şi jumătate”, a explicat Cristina Pavel, ghid în cadrul castelului Bran, potrivit Mediafax citat de digi24.ro

sponsor
sponsor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here