Castelul Crăiței, din 24 noiembrie în cinematografe!

402306825_665179949077194_4816250411272077612_n
Constantin Corina

Castelul Crăiței a fost filmat exclusiv în natură, în perioada iulie-august 2020 și august 2021, însumând aproape 30 de zile de filmare

Distribuția este gestionată de August Film. Filmul dezvăluie povestea a doi frați care, locuind în țări diferite după divorțul părinților, se reunesc în cadrul excursiei anuale la munte. Vacanța și planurile lor sunt perturbate în mod radical atunci când copiii dispar într-o expediție clandestină către un refugiu montan, generând panică și schimbând cursul evenimentelor.

Producătorul filmului este Ruxandra Flonta, iar scenariul este semnat de Alexandru Popa. Imaginea este realizată de Mircea Valentin, montajul este asigurat de Tudor D. Popescu, iar sunetul este în responsabilitatea lui Ștefan Drăgușin și Alexandru Dumitru. Muzica originală este compusă de Alin Zăbrăuțeanu.

Traseele montane surprinse în film sunt autentice, iar în timpul filmărilor, echipa a beneficiat de sprijinul activ al Salvamontului. Reprezentanții Salvamont au fost mereu alături de echipă, asigurând atât siguranța oamenilor, cât și a echipamentelor în perete. Aceștia au fost implicați în toate aspectele sistemului de asigurare, contribuind și la “transportul” echipamentelor către locurile de filmare. De exemplu, în timp ce echipa filmului parcurgea drumul către locație o singură dată, reprezentanții Salvamont făceau aceeași rută de două ori în același interval. Ei transportau echipamentele în sus în timp ce urcau și, apoi, se întorceau pentru a ajuta echipa.

Pe lângă aceasta, reprezentanții Salvamont au oferit un sprijin emoțional inestimabil întregii echipe, furnizând constant sfaturi și încurajări, cum ar fi “Puteți!”, “Nu e așa greu!”, “Nu e așa de periculos!” etc.

Lansarea în cinematografe este programată pentru data de 24 noiembrie, iar filmul este regizat de Liviu Mărghidan. Distribuția principală îi include pe Dragoș Olaru, Judith State, Adela Mărghidan și Radu Mărghidan. În distribuția secundară se regăsesc actori precum Florentina Țilea, Mihaela Alexandru, Ionuț Achivoaie, Dan Bordeianu, Constantin Lupescu, David Neacșu și Viorel Păunescu.

Procesul de filmare a fost complex, fără a recurge la “scurtături” sau decoruri false. A fost respectat un program riguros, constând într-o zi de urcare în creastă, două zile de filmare și o zi de coborâre la bază. Regizorul filmului a descris acest proces în cadrul unei sesiuni Q&A la TIFF, unde filmul a avut premiera națională. De remarcat că și Judith State a fost implicată în acest proces de lucru, fiind însărcinată în 5 luni la momentul filmării.

Locațiile de filmare au inclus zona Plaiul Foii, Zărnești, și masivul Piatra Craiului, cuprinzând Cabana Curmătura, Colții Chiliei, Turnurile Dianei, Prăpăstiile Zărneștilor, Peștera cu lilieci, Malu’ Galben, Brâul de Mijloc și refugiile Vârful Ascuțit, Speranței, Dianei, Șpirlea.

Merită menționat că nu s-a apelat la dubluri în filmare, iar actorii au urmat un antrenament special de escaladă înainte de începerea filmărilor. Toate secvențele care implica efort fizic au fost interpretate exclusiv de către actori.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor