logo
RNTV Live

Care sunt pașii pentru o casă sutenabilă?

rFWTirBgcDcqhLMHPhnL4e
Constantin Corina

Există o mulțime de motive pentru care actualizarea acreditărilor ecologice ale casei dvs. este o idee bună.Iar cel mai evident, este ceva ce putem face cu toții pentru a aduce beneficii planetei.

  1. Luați o abordare mai tehnologică.
    Când arhitecții și profesioniștii în design vorbesc despre adoptarea unei abordări mai tehnologizate/digitalizate se referă ceea ce înseamnă că designul casei în sine va maximiza performanța clădirii – materialele și componentele, poziționarea ferestrelor și ușilor și orientării au prioritate față de caracteristicile mecanice și electrice care pot spori eficiența energetică (cum ar fi panourile solare). Pentru casele existente, gândiți-vă la upgrade-urile care ar putea fi necesare în întreaga casă pentru a îmbunătăți eficiența generală.

2. Reutilizați ceea ce aveți
Aceasta este o măsură simplă care poate fi aplicată indiferent dacă construiți de la zero, extindeți sau renovați. Reutilizarea și reciclarea materialelor de construcție sau a elementelor de mobilier existente poate duce, de asemenea, la unele dintre cele mai creative și mai caracteristice scheme de design. Dacă instalați o bucătărie nouă, aruncați o privire la carcasele unităților existente – dacă sunt în stare bună, reutilizați-le și cumpărați pur și simplu uși și blaturi noi. Nu numai că este un drum grozav către o casă mai durabilă, dar vă va și economisi bani.

3. Folosiți vopsele cu conținut scăzut de COV
Când vine vorba de decorarea casei tale, optează pentru vopsele cu conținut scăzut de COV – acum există o gamă uriașă și alegerea de culori este vastă.

Vopselele cu conținut scăzut de COV conțin mai puțini compuși organici volatili (COV) decât vopselele obișnuite. COV-urile sunt compuși chimici găsiți în toate tipurile de produse și sunt potențial dăunătoare sănătății și mediului.

În cazul vopselei, COV-urile nu sunt eliberate numai atunci când vopseaua este aplicată, ci continuă să fie eliberată în anii următori.

  1. Cumpărați o bucătărie folosită
    Achiziționarea unei bucătării la mâna a doua sau cu expoziție nu numai că reduce deșeurile, ci vă poate economisi mii – în unele cazuri, o bucătărie uzată va fi cu 50%-70% mai mică decât prețul recomandat de vânzare cu amănuntul (PRP). Însă există câțiva furnizori mari care oferă bucătării îndrăgite – iar unele dintre acestea vor veni complete cu electrocasnice și blaturi.

5. Cumpărați local
Ori de câte ori este posibil, este logic să cumpărați materiale și produse de construcție produse și din surse locale – transportul va fi redus, ceea ce va ajuta la reducerea emisiilor și veți sprijini și comunitatea locală.

6. Îmbunătățiți-vă izolația
Adăugarea și îmbunătățirea izolației este una dintre cele mai eficiente modalități de îmbunătățire a durabilității unei case, deoarece ajută la prevenirea pierderii căldurii prin pereți și podele, ceea ce duce și la economii la facturile de încălzire. Dacă renovați o casă, ar trebui să luați în considerare adăugarea fie a peretelui cu cavitate, fie a izolației peretelui solid, în funcție de construcția clădirii. Ar trebui să adăugați și izolație la mansardă.

7. Înlocuiti ferestrele
Înlocuirea geamului simplu cu geam dublu va face o diferență enormă în ceea ce privește eficiența energetică a casei tale. Ferestrele cu geam dublu ajută la menținerea căldurii într-o casă, prevenind curenții și pierderile de căldură prin rama ferestrei. Ca un avantaj suplimentar, ele pot ajuta, de asemenea, la reducerea volumului zgomotului exterior. Unii oameni, în special cei care construiesc de la zero, aleg să se potrivească cu geam triplu – și acest lucru este probabil să fie esențial dacă vizați standardele Passivhaus. Cu toate acestea, rețineți că geamul triplu tinde să coste cu 20% mai mult decât dublu și are sens doar atunci când este combinat cu niveluri ridicate de izolare și o mulțime de alte caracteristici ecologice în altă parte a casei.

8. Luați în considerare sistemele de energie regenerabilă
Dacă sunteți serios în a crea o casă durabilă, atunci trebuie să aruncați o privire asupra unora dintre sistemele de energie regenerabilă de acolo – acestea se dezvoltă constant. Termenul „energie regenerabilă” se referă la energia derivată din resurse naturale precum apa, vântul sau soarele. Sistemele care utilizează energie regenerabilă includ:

● Panouri solare
● Cazane pe biomasă
● Pompe de căldură terestre
● Pompe de căldură cu sursă de aer

Sursa: fmb.org.uk

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor