logo
RNTV Live

Care sunt cele două droguri sintetice care fac ravagii printre adolescenți?

Şocant. Doi tineri au fost filmaţi în timp ce se drogau ziua în amiaza mare, într-un parc/ Video
Pantazi Bianca

Două droguri sintetice fac ravagii printre adolescenții români se numesc 3-MMC și 3-CMC, acestea fiind încadrate ca substanțe psihoactive și nelistate ca droguri. Proiectul este înca la Parlament, deși proiectul privind introducerea celor două substanțe în categoria drogurilor trebuie aprobat până în 18 februarie, scrie Adevărul.ro.

Comisia Europeană a avertizat România, în martie 2022, să listeze aceste substanțe psihoactive oficial ca droguri, limita dată fiind pe 18 februarie, proiectul fiind în acest moment încă la Parlament. Două motive pentru care trecerea acestor substanțe în categoria drogurilor ar descuraja consumul lor: diferența de preț între cele două tipuri și pedepsirea consumatorilor, dar și într-o proporție mai mare a traficanților.

Deocamdată considerate doar substanțe psihoactive oficial în România, aceste droguri sintetice sunt consumate de către tineri din ce în ce mai mult, iar asupra tinerilor și chiar a copiilor efectele sunt devastatoare. Surse judiciare au confirmat că numai în județul Argeș au fost depistați anul trecut 500 de consumatori de 3-MMC și 3-CMC, deși DIICOT nu deține statistici privind numărul de consumatori.

Mai multe știri pe Stiri republika NEWS – Din Ploiesti pentru toata Prahova!

Ne găsești pe pagina de Facebook (1) RepublikaNews | Ploiesti | Facebook

Mai multe informații găsiți aici Adevărul: Două droguri sintetice fac ravagii printre adolescenții români / De ce n-au fost interzise până acum? (g4media.ro)

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor