Dr. Harmony Reynolds, cardiolog la NYU Langone, spune că nu există diete universal valabile pentru a ne menține sănătatea și ar trebui să modificăm dieta noastră pe parcurs ce știința evoluează.
Iată cele 5 alimente pe care medicul nu le recomandă și nici nu le consumă:
1.Margarina. Acesta este primul aliment pe care medicul cardiolog nu îl recomandă pentru consum, deoarece ne afectează colesterolul. În schimb, margarina poate fi înlocuită cu unt, dar și acesta trebuie consumat moderat.
2. Uleiul de cocos. Acesta este benefic pentru păr și piele. însă nu este recomandat pentru uz intern. Potrivit studiilor, uleiul de cocos conține grăsimi saturate ce pot afecta sănătatea inimii. O alternativă sănătoasă este uleiul de măsline.
3.Chipsurile din cartofi. Chipsurile din cartofi nu sunt deloc sănătoase nu numai pentru sănătatea inimii, ci pentru întregul organism. Acestea pot fi înlocuite cu floricele de porumb sau legume.
4.Slănina. Deși este gustoasă, slănina nu este recomandată persoanelor care au probleme cardiace. Consumată în exces, slănina poate crește riscul de apariție a bolilor cardiace sau chiar cancerului. Acesta poate fi înlocuită cu carne cu puține grăsimi.
5.Deserturile procesate. Acestea ar trebui evitate cât mai mult posibil. Un desert mai sănătos este ciocolata neagră, care este slabă în grăsimi și zahăr.
Pe de altă parte, doctorul mai adaugă și această perspectivă legată de alimetntele consumate și pofta noastră:
„Cred că îi ajută pe oameni să știe că cei care dau sfaturi sunt și ei oameni. Pacienții nu pot fi perfecți în a urma o dietă. Este important să recunoașteți că există momente în care doriți un răsfăț și nu este în regulă să spuneți că nu voi mânca niciodată alimente care îmi plac. Cred că este mai bine că încercați să mâncați mai puțin și să înlocuiți acolo unde se poate”.
Sursă: doctordebine.ro
Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.