logo
RNTV Live

Care este valoarea bugetului pe care Consiliul Județean Prahova l-a aprobat?

consiliul judetean prahova
Pantazi Bianca

În ședința din 1 februarie, Consilierii județului din Prahova au aprobat cel mai mare buget din istoria județului, în valoare de 1,238 miliarde de lei, spre dezvoltare orientat, aceștia vor merge în proporție de 63% către proiecte de infrastructură necesare județului nostru.

Bugetul Consiliului Județean Prahova s-a dublat, față de 2020, chestuielile de dezvoltare fiind de aproape 5 ori mai mari, acest lucru făcut posibil prin atragerea de finanțări guvernamentale și europene (din fondurile europene 18 lei au fost atrași pentru fiecare leu încasat direct din taxe și impozite). În Prahova, în acest an vor începe cele mai mari investiții în infrastructura de dupa Revoluție. Bugetul Consiliul Județean Prahova a crescut la 1,238 miliarde de lei în 2023, de la 555 milioane de lei 2020, cu de două ori mai mare (225%).

Iulian Dumitrescu, președintele Consiliul Județean Prahova a declarat ” Este unul dintre cele mai mari bugete din țară, un buget care respectă forța, valoarea și importanța județului Prahova. Un buget orientat spre dezvoltare. Ne face cinste și va aduce investițiin în infrastructură pe care prahovenii și le doresc de mult timp. În 2023, avem responsabilitatea uriașă de a implementa proiectele aprobate deja, dar și de a pregăti în continuare proiecte majore pentru viitoarele finanțări europene și guvernamentale”. Consiliul Județean Prahova va direcționa 63% din bani pentru proiecte de dezvoltare,bugetul fiind de aproape cinci ori mai mare decât în 2020, când acesta era de 161 de milioane de lei, respectiv 29%.

Mai multe știri pe Stiri republika NEWS – Din Ploiesti pentru toata Prahova!

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews | Ploiesti | Facebook

Mai multe informații găsiți aici Consiliul Județean Prahova a aprobat cel mai mare buget din istoria sa – NecenzuratPH

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor