Sursă foto: UniBuc.ro

Realizare remarcabilă pentru Universitatea din București ce a fost clasată ca universitatea cu cel mai mare impact pe indicatori de sustenabilitate din Europa Centrală și de Est în cadrul Times Higher Education Impact Rankings 2023.

Universitatea din Bucureşti este universitatea din România cu cea mai mare implicare în activităţi specifice dezvoltării durabile, conform aceluiaşi clasament. UB este poziţionată în primele 201 – 300 universităţi din lume din 1.591 instituţii care au fost incluse în clasamentul din acest an, informează, marţi, instituţia de învăţământ superior.

La baza evaluării instituţiilor de învăţământ superior în acest clasament se află cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă ale Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) incluse în Agenda 2030.

Anul acesta, Universitatea din Bucureşti a raportat pentru 9 dintre cele 17 obiective şi a obţinut cele mai bune rezultate la „Obiectivul 4 – Educaţie de calitate”, „Obiectivul 5 – Egalitate de Gen” şi „Obiectivul 16 – Pace, justiţie şi instituţii eficiente”.

„Astfel, Universitatea din Bucureşti se află pe locul 23 din 1.304 instituţii la „Obiectivul 4 – Educaţie de calitate”, pe locul 19 din 1.081 de instituţii la „Obiectivul 5 – Egalitate de Gen” şi pe poziţia 10 din totalul de 910 instituţii la „Obiectivul 16 – Pace, justiţie şi instituţii eficiente”, în timp ce la „Obiectivul 17 – Parteneriate pentru realizarea obiectivelor”, UB se încadrează în intervalul 201 – 300. Faţă de anul precedent, s-au colectat şi raportat date pentru încă un obiectiv „Oraşe şi comunităţi durabile”, iar rezultatele plasează UB peste media instituţiilor participante, în intervalul 101 – 200”, conform surselor.

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *