logo
RNTV Live

ANM: „Ne aflăm cumva la pragul unui uragan”

Meteo-ANM.-Un-nou-val-de-aer-polar-ameninta-Romania.-Cand-revine-frigul-crunt-la-noi
Ștefan Petre

Noaptea trecută, o masă foarte mare de aer polar a intrat în țara noastră. Deja au fost emise coduri galbene și portocalii. În zonele montane s-au transmis coduri roșii de vreme rea, cu ninsori și viscol.

În celelalte zone ale României frigul nu ezită să pătrundă. Este posibil, de altfel, să cadă brumă.

Din cauza vântului întețit încă de la această oră, 17 turiști britanici nu au mai putut să coboare după ce telecabina s-a oprit din cauza rafalelor puternice. Incidentul a avut loc în zona Bâlea, Făgăraș.

„Din această noapte, pe măsură ce toată masa asta rece din nord-vestul continentului coboară și acoperă toată țara, precipitațiile se vor transforma. Vom avea pe partea de vest, centru și nord, de lapoviță și ninsoare, iar pentru zona de munte predomină ninsorile”, spune Diana Giurgiu, meteorolog ANM.

Zonele montane vor fi cele mai afectate

Cu rafale de vânt ce vor avea o intensitate de până la 140 km pe oră, în zona de munte se va depune un nou strat de zăpadă. În aceste locuri au intrat deja în vigoare coduri roșii și portocalii de vreme rea.

Diana Giurgiu, meteorolog ANM: „Peste 140 de kilometri pe oră. Cred că ne aflăm cumva la pragul unui uragan de categoria I. E un vânt numit în meteorologie un „vânt dinamic”, liniar. În cazul uraganului vorbim de un alt tip de vânt, de modul în care acționează asupra bunurilor materiale în primul rând. E diferit.”

Sursă: Știrile Pro TV

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor