logo
RNTV Live

Care este starea celor doi pacienţi cu COVID-19 aduşi din Braşov la Spitalul Judeţean Ploieşti

spitalul-judetean-de-urgenta-ploiesti2
Mihai Constantinescu

Care este starea celor doi pacienţi cu COVID-19 aduşi din Braşov la Spitalul Judeţean Ploieşti

Începând de ieri, la Spitalul judeţean Ploieşti au fost aduşi de la Braşov doi pacienţi cu COVID-19. Iniţial. în unitatea medicală ar fi trebuie să ajungă trei, însă unul a decedat înainte ca medicii de aici să-l poată ajuta cu ceva.

Unul dintre bolnavi este o femeie de 34 ani. Aceasta suferă de obezitate şi în acest moment este în stare gravă.

Cel de-al doilea pacient este un de 64 care are şi alte probleme medicale. Are un picior amputat, este cu dializă şi are şi complicaţii din cauza unui AVC suferit. Este în stare gravă.

De menţionat este că la SJU s-au luat toate măsurile de siguranţă pentru ca personalul medical . cât şi ceilalţi bolnavi să nu aibă de suferi. Se lucrează în două ture la ATI, Una dintre ele se ocupă doar de bolnavii de COVID-19.

A fost declanșat Planul Roșu

Iată ce a spus ieri preşedintele CJ Prahova despre aducerea bolnavilor la SJU Ploieşti:

“Prin ordin de la nivelul Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, cei trei pacienți intubați, aflați în stare gravă, vor ajunge cu elicopterul la Spitalul Județean de Urgență și nu la Spitalul Municipal Câmpina, unitate suport pentru pacienții cu Covid-19.

⚠️FOARTE IMPORTANT de stiut: La Spitalul Județean a fost declanșat Planul Roșu și s-au luat deja toate măsurile care se impun într-o asemenea situație pentru primirea pacienților infectați cu coronavirus.

🛑 Trebuie precizat că spațiul în care vor fi internați pe Terapie Intensivă este distinct, cu circuit separat, astfel încât să nu existe riscuri pentru ceilalți pacienți ai spitalului și pentru personalul auxiliar și medical.

Corpul medical din cel mai mare spital prahovean este pregătit pentru a-i primi în siguranță pe cei trei pacienți aflați deja în stare gravă. Medicii sunt în alertă, gata să le acorde tratamentele necesare pentru a-i menține în viață și a le îmbunătăți starea de sănătate celor trei persoane transferate de la Brașov.

Dispunem, pe lângă echipamentele de protecție necesare personalului medical, de aparatura specifică pentru menținerea funcțiilor vitale bolnavilor, iar tunelurile de dezinfecție montate în spital vor reduce orice risc de răspîndire a virusului la intrarea pacienților cu coronavirus proveniți din Brașov.

Tuturor medicilor, asistentelor medicale, personalului de la Spitalul Județean de Urgență le mulțumesc pentru profesionalism și am încredere că totul va fi bine!

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor