logo
RNTV Live

Care este soluția pentru cozile interminabile de la vama cu Republica Moldova? Explicația lui Marcel Ciolacu

Citu-si-Ciolacu
Theo Tănăsescu

Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, a explicat soluţia găsită împreună cu Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, pentru cozile interminabile de la punctele de frontieră cu Republica Moldova.

Marcel Ciolacu a explicat că va fi creat un coridor pentru miile de camioane care aşteaptă zile în şir pentru a ajunge în România. Preşedintele PSD a făcut anunţul în timpul unei conferinţe comune cu Igor Grosu, președintele Parlamentului Republicii Moldova.

“Există un blocaj şi feroviar, ştiţi foarte bine că avem ecartamente diferite şi construcţii diferite. Există şi acest blocaj, voi avea discuţii cu premierul (n.r. României) şi cu ministrul Lucian Bode, dar şi cu Sorin Grindeanu, care deja a găsit soluţii în zona Galaţi.

Vom fluidiza. Sunt mărfuri de tranzit care vin şi din Ucraina şi nu întotdeauna îşi mai pot obţine toate documentele necesare şi asta necesită o perioadă de control, dar se va crea un coridor verde pentru ca acest tranzit să fie cât mai facil.

“Pentru că este o armă a lui Putin: ameninţarea cu o criză mondială alimentară. Noi avem obligaţia de a ieşi din această nouă logică creată de Vladimir Putin”, a declarat Marcel Ciolacu.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor