logo
RNTV Live

Care este rata fumatului de țigarete în rândul adulților din România?

tigari
Pantazi Bianca

Un raport al Comisiei Europene arată că rata fumatului de țigarete în rândul adulților din România se aflăîn ușoară scădere din 2008, apropiindu-se de media UE (18,4%), ajungând la 18,7% în 2019. Rata fumatului în rândul femeilor fiind de 7,7%, dar totuși de patru ori mai mică decât cea din rândul bărbaților cu 30,6%.

În același timp, rata fumatului nu este direct proporțională cu statusul social: prevalența fumatului este mai mică în rândul celor cu venituri mai mici (16%), decât cea în rândul persoanelor cu venituri mari(22%). De asemenea, ea este mai mică în rândul persoanelor cu un nivel de educație scăzut (13%), decât cu un nivel de educație ridicat (18%).

Totuși, deși media UE este 21%, rata fumatului în rândul adolescenților continuă să fie mai mare decât în majoritatea țărilor UE, cu 31% din populația cu vârste cuprinse între 15 și 16 ani a declarat că a fumat.

Mai multe știri pe Stiri republika NEWS – Din Ploiesti pentru toata Prahova!

Ne găsești pe pagina de Facebook (3) RepublikaNews | Ploiesti | Facebook

Mai multe informații găsiți aici Raport CE: În România sunt de 4 ori mai mulți bărbați decât femei care fumează și cei mai mulți fumători sunt în rândul persoanelor cu venituri mari și cu nivel de educație ridicat / Circa o treime dintre adolescenții de 15-16 ani fumează (g4media.ro)

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor