Care este previziunea meteo dată de urșii de la Zoo?

angajare

Joi, urșii de la Grădina Zoologică din Târgu Mureș, au ieșit din bârlog oferindu-le vizitatorilor o previziune meteo, prevestind vremea următoarei perioade. Potrivit unei tradiții populare, dacă ursul își părăsește bârlogul și își vede umbra se reîntoarce la hibernare și va continua iarna, dar primăvara e aproape dacă este înnorat afară și aceștia își strică bârlogul și pleacă.

Directorul adjunct al Grădinii Zoologice din Târgu Mureș, Kapocz Andras, a declarat presei „Grădina Zoologică din Târgu Mureş a început să organizeze Ziua Ursului în anul 2000, aceasta fiind prima activitate dintr-un an. Este prima activitate educaţională şi se bazează pe tradiţia populară care spune că dacă ursul vine din bârlog şi-şi vede umbra, atunci primăvara o să vină mai încolo, iar dacă nu-şi vede umbra, atunci primăvara e aproape. În momentul actual se vede că e cam înnorat şi cam ninge, aşa că primăvara este aproape. Ceea ce pot să spun e că şi noi ne-am uitat puţin la vreme pe baza zicalei populare şi cam s-a adeverit, era întotdeauna cum ‘zicea’ ursul. Fireşte că au fost ani când la ora 11,00 era activitatea, iar la primul interviu era înnorat şi la al treilea deja era soare. Se mai întâmplă şi din acesta, dar în linii mari se ştie că zicalele populare nu se bazează pe o singură sau două observaţii, acele observaţii sunt făcute în ani de şi ani în şir”.

Kapocz Andras a susținut „Zona noastră, dar şi toată România este plină de urşi, eu zic că e cam mare numărul urşilor şi nu normal să apară şi în pădurile din apropierea Târgu Mureşului sau în cartiere. Există o vorbă că ursul nu e jucărie, iar oamenii trebuie să înţeleagă. E nevoie de prudenţă din partea celor care aleargă în jurul grădinii sau pe pista de alergare, trebuie să aibă o atenţie sporită. Nu prea mai hibernează, cum e şi ursul care a fost alaltăieri în ‘vizită’. În glumă am zis că a venit fiindcă ştia că vine ziua ursului şi făcea reclamă, dar a venit cu 2-3 zile mai repede. Momentan n-a făcut absolut nimic, a intrat prin gard, a făcut o plimbare şi a ieşit, dar putea să facă şi altceva”

Mai multe știri pe Stiri republika NEWS – Din Ploiesti pentru toata Prahova!

Ne găsești pe pagina de Facebook (3) RepublikaNews | Ploiesti | Facebook

Mai multe informații găsiți aici Urșii de la ZOO, Târgu Mureș, au ieșit din bârlog pentru a prevesti venirea primăverii (g4media.ro)

hidro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here