logo
RNTV Live

Care este cea mai nocivă ustensilă folosită în saloanele de manichiură?

a574bfce-1ec2-4c30-8479-4fe2aa92b981
Pantazi Bianca

Un studiu a descoperit că ar putea fi legate de cancerul de piele lămpile UV folosite la uscarea unghiilor cu gel.

Dacă îți faci manichiura în mod regulat la un salon de manichiură,Dr. Najia Shaikh medic de familie, medic dermatolog și fondator al One Skin Clinic, a declarat pentru Sky News că este ” mai bine să fii în siguranță decât să îți pară rău”.

După ce au fost expuse la niveluri de radiații UV care se găsesc în mod obișnuit în uscătoarele din saloanele de manichiură,s-a constat că celulele analizate din studiu de la oameni și șoareci au murit și așa a apărut avertismentul ei că uscătoarele UV pot aduce mutații cancerigene în celulele umane.

Ea a sfătuit să poarte mănuși cu vârfurile degetelor tăiate sau să aplice o cremă cu spectru largcu protecție solară, dacă aleg să își expună mâinile la lămpi, deși ea a declarat că nu există încă multe dovezi care sa ateste daunele exacte cauzate de aceste lămpi.

Deoarece efectul razelor UV este comulativ, agravându-se cu fiecare expunere, aceste măsuri de precauție sunt deosebit de importante pentru persoanele care își fac în mod regulat manichiura.

Mai multe știri pe Stiri republika NEWS – Din Ploiesti pentru toata Prahova!

Ne găsești pe pagina de Facebook (15) RepublikaNews | Ploiesti | Facebook

Mai multe informații găsiți aici Cât de nocive sunt lămpile UV folosite pentru uscarea unghiilor cu gel (mediafax.ro)

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor