logo
RNTV Live

Care este arma secretă a șahului în Canada?

45fe4931-e618-4c0c-a230-06a8150fd0c6
Pantazi Bianca

Mulți dintre cei mai talentați jucători de șah ai Canadei sunt antrenați de un mare maestru român pentru a obține pe plan mondial seccesul, scrie publicația The Globe and Mail, citată de Rador.

Arma secretă a Canadei pe parcursul ultimului deceniu, Gergely Szabo în vârstă de 39 de ani, prin îndrumarea unei generații noi de juniori tineri până la recunoașterea internațională. Copiii s-au deplasat la mai multe campionate de renume din întreaga lume împreună cu el.

Pentru a înființa Academia de Șah de la Juniori la Maeștri, Szabo s-a asociat recent cu Victoria Doknjas, care le oferă juniorilor canadieni promițători un program național de instruire. Mulți juniori pentru a se înscrie la academie au fost sponsorizați, prin intermediul unui parteneriat cu Federația de Șah.

Deși există o lipsă a unui program național de instruire care i-au ținut în loc, în Canada unii jucători de șah capabili, afirmă Szabo.

El a declarat, „Cei mai mulți juniori canadieni ating un plafon, rămân împotmoliți vreme de ani și, probabil, renunță cu totul la șahul competitiv”.

Mai multe știri pe Stiri republika NEWS – Din Ploiesti pentru toata Prahova!

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews | Ploiesti | Facebook

Mai multe informații găsiți aici Un mare maestru român e arma secretă a Canadei în lumea șahului (g4media.ro)

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor