Cardurile naţionale de asigurări de sănătate, decizie importantă

Cardurile naţionale sursa foto Ziarul de Iasi

Cardurile naţionale de asigurări de sănătate, decizie importantă

Valabilitatea cardurilor naţionale de sănătate a fost prelungită! Este vorba despre cele emise până la 31 decembrie 2014. Valabilitatea acestora a fost prelungită cu 7 ani.

”Guvernul a aprobat o Hotărâre care prevede că, începând cu luna iulie 2020, se generează şi se rescriu noi certificate digitale pentru cardurile naţionale de asigurări de sănătate emise până la data de 31 decembrie 2014. Termenul de valabilitate al acestor carduri este de 7 ani de la data rescrierii certificatului. Această reglementare vine în contextul în care valabilitatea certificatelor inscripţionate pe  cardurile naţionale de asigurări de sănătate ar fi expirat în anul 2020 pentru aproximativ 4,2 milioane de carduri,  urmând ca în anul 2021 să expire alte 10 milioane de carduri”, anunţă vineri Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate.

 

„Soluţia de prelungire a certificatelor inscripţionate pe cardurile naţionale va face economii substanţiale, de peste 30 de milioane de euro, binevenite în perioada dificilă pe care o traversăm, în care există o presiune financiară suplimentară în sistemul de sănătate determinată de pandemie”, a declarat Adela Cojan, preşedintele CNAS.

Vezi şi https://republikanews.ro/exclusivvideo-a-traversat-cu-oile-cea-mai-intens-circulata-artera-din-ploiesti/

cel mai verde complex reziential

Pentru mai multe ştri. vizitaţi site-ul republikanews.ro

sursa stirilekanald

arnos 6 oua

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here