logo
RNTV Live

Cardiacii din Ploiești se descurcă pe cont propriu. Demisii pe bandă rulantă la cel mai important spital din Ploiești/VIDEO

Mihai Constantinescu

Cardiacii din Ploiești se descurcă pe cont propriu. Demisii pe bandă rulantă la cel mai important spital din Ploiești

Este lipsa acuta de medici pe sectia de cardiologie a Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti. Din schema de personal lipsesc acum patru medici, dupa ce acelasi numar de specialisti si-a dat demisia. Asa se face ca acum garzile in Unitatea de Primiri Urgente, dar si de pe sectie, sunt tinute de medicii ramasi. Conducerea unitatii face eforturi supraomenesti ca sa acopere deficitul. Cauta cu disperare personal medical. Situatia este cu atat mai dificila cu cat la Spitalul din Ploiesti exista si laboratorul de angiografie, care face parte din Programul National de InfarcT, cu rezultate extrem de bune la nivel de tara.

Cardiacii din Ploiești se descurcă pe cont propriu

Situatia a devenit extrem de grea inca de la inceputul lunii mai. Practic, seful sectiei, doctorul Marian Albu, a instiintat conducerea unitatii medicala ca liniile de garda nu mai pot fi asigurate corespunzator. Din cei opt medici din sectie au plecat patru, prin demisie.  

Doar ca procedurile necesare pentru scoaterea la concurs si ocuparea posturilor ramase libere ar putea dura mai bine de o luna si jumatate. Asa ca, pana atunci, singura solutie este ca medicii din sectie sa faca un numar suplimentar de garzi.

Solutiile gasite de conducere la acest moment sunt unele de avarie. Managerul unitatii spune ca ar trebui sa existe o legislatie diferita pentru spitalele judetene de urgenta. Procedura de angajare sa fie simplificata.

Chiar daca sectia de cardiologie este una extrem de solicitata, doctorul Marian Albu spune ca viitori medici care ar fi interesati sa ocupe locurile ramase vor lucra intr-un mediu competitiv, cu rezultate bune de-a lungul timpului.

Conducerea SJU Ploiesti spera ca in maximum trei saptamani schema minima de personal sa fie ocupata, pentru a trata pacientii din sectia de cardiologie fara a pune presiune mare pe specialistii ramasi cu garzi suplimentare.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor