logo
RNTV Live

Caravana mobilă de analiză gratuită a sănătății plămânilor ajunge la Filipeştii de Pădure

ajutoare de la UE pentru cetăţenii din Filipeţtii de Pădure
Mihai Constantinescu

Caravana mobilă de analiză gratuită a sănătății plămânilor ajunge la Filipeştii de Pădure.

Depistarea activă a tuberculozei începe și în județul Prahova. 8 comune, printre care si localitatea noastră, Filipeștii de Pădure, vor fi vizitate de caravana mobilă de analiză gratuită a sănătății plămânilor. Este vorba despre proiectul Screening TB derulat cu fonduri europene de Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” din București. Astfel sunt puse la dispoziția românilor care trăiesc în zonele rurale servicii medicale gratuite.

Caravana Screening TB va străbate localitățile din Prahova, pe o perioadă de două luni, începând din 6 decembrie 2021, și va asigura accesul facil, aproape de casă, la consultațiile medicale puse la dispoziție în cabinetul mobil.Este vorba despre o camionetă dotată cu aparatură de radiologie și diagnostic molecular rapid – cea mai avansată metodă de identificare a infecției cu bacilul tuberculozei – precum și un program de inteligență artificială care ajută la depistarea tuberculozei și a altor 14 patologii pulmonare.

Serviciile medicale ale caravanei sunt asigurate de personal medical specializat.Mobilizarea populației pentru participarea la screeningul tuberculozei se realizează cu ajutorul Direcție de Sănătate Publică Prahova, al autorităţilor locale, rețelei de asistență medicală comunitară, prin implicarea echipelor comunitare integrate (asistenți medicali comunitari, mediatori sanitari, asistenți sociali) și a medicilor de familie, proiectul beneficiind de suportul Programului Național de Prevenire, Supraveghere și Control al Tuberculozei – PNPSCT.

În judeţul Prahova activităţile de informare şi suport în comunități sunt realizate de Fundația Romanian Angel Appeal – RAA, partener al Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” în acest proiect.Mai multe informații despre ce este tuberculoza și proiectul screening TB găsiți și pe site-ul www.screeningtb.ro.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/atentie-la-trichineloza/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor