logo
RNTV Live

La Podenii Noi ajunge Caravana de depistare a tuberculozei/ FOTO

Podenii-Noi-3
Mihai Constantinescu

La Podenii Noi ajunge Caravana de depistare a tuberculozei.

Este demersul Fundației Romanian Angel Appeal, în parteneriat cu Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” București şi alte organizaţii neguvernamentale. Acţiunea se va desfăşura în cadrul proiectul “Organizarea de programe de depistare precoce (screening), diagnostic şi tratament precoce al tuberculozei, inclusiv al tuberculozei latente”. Acesta este susținut de Ministerul Sănătății și face parte din măsurile asumate de România pentru scăderea incidenţei tuberculozei.

Autorităţie din Podenii Noi au primit cu braţele deschise acest demers.

Conform calendarului de screening, unitatea mobilă de examinare pulmonară va ajunge săptămâna viitoare, în zilele de 08-09.12.2021, după următorul program:

– Miercuri 08 decembrie 2021între orele 09:00-15:00 locația caravanei este în fața primăriei

– Joi 09 decembrie 2021între orele 09:00-15:00 locația caravanei este în fața primăriei

Unitatea mobilă şi aparatul de radiografii sunt operate de personal specializat aparţinând Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti.

În cele 2 zile de screening pulmonar, un număr de minim 140 de persoane adulte (cu vârsta peste 18 ani), cu domiciliul în mediul rural, vor putea fi examinate gratuit, deoarece doar acestea fac parte din grupul țintă al proiectului.

Există contraindicații referitoare la expunerea la radiografie pentru femeile însărcinate și persoanele care au făcut această evaluare în ultimele 6 luni.

În urma radiografiei, soft-ul de pe caravană poate detecta riscul prezenței și pentru alte patologii în afară de tuberculoză, printre care: opacități pulmonare, edem pulmonar, emfizem, cardiomegalie, disfuncție diafragmatică, fractură, patologie interstițială, leziune pulmonară, pleurezie, pneumotorax, cifoză/scolioză, ș.a. 

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/spirala-la-minus-5-grade-celsius/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor