Căpșunile conțin peste 10 tipuri de chimicale! Cum le putem consuma fără să ne îmbolnăvim. Din nefericire, în supermarketuri majoritatea acestor frunte sunt din import şi comţin foarte multe chimicale, atrag atenţia experţii.
Pesticidele pe care acestea le conţin sunt extrem de periculoase pentru consumatori, atat de periculoase încât în unele ţari au fpst interzise.
Potrivit antena3.ro, pentru a elimina pesticidele, aveţi nevoie doar de oţet alb. Tot ce trebuie să faci este să amestecaţi 90% apă şi 10% oţet alb într-un vas mai mare şi lasati produsele să se înmoaie în acea soluţie timp de cel puţin 20 de minute. După aceea, clătiţi-le cu apă rece.
După perioada în care le-aţi lăsat la înmuiat veţi observa pe fundul vasului reziduul de pesticide ascuns în fructe şi legume. Această metodă vă scapă de 70% din reziduuri.