Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc au adus României medaliile de argint în proba de dublu vâsle feminin, categorie ușoară, vineri, la Jocurile Olimpice de la Paris. Campioanele europene au început cursa în forță, conducând în primele sute de metri, însă au fost devansate de echipajul britanic la 500 de metri și au menținut locul al doilea până la final, încheind cursa cu timpul de 6 minute și 48.78 secunde.

Medaliile de aur au fost obținute de britanicele Emily Craig și Imogen Grant, cu un timp de 6 minute și 47.06 secunde, iar bronzul a revenit echipajului grec format din Dimitra Kontou și Zoi Fitsiou, care au încheiat cursa în 6 minute și 49.28 secunde.

Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc sunt duble campioane mondiale (2017, 2018) și s-au clasat pe locul șase la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce în 2016, la Rio, au ocupat locul opt. Această probă a fost susținută pentru ultima dată la Jocurile Olimpice, nefiind inclusă în programul pentru JO 2028 de la Los Angeles.

Performanțele canotajului românesc la JO 2024

Nouă echipaje ale României în Finalele A la Jocurile Olimpice de la Paris, din cele douăsprezece pe care le-a avut în competiție: dublu vâsle feminin – categorie ușoară, dublu rame feminin, dublu rame masculin, patru rame masculin, dublu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, patru rame feminin, opt plus unu feminin și opt plus unu masculin. Finalele la opt plus unu feminin și opt plus unu masculin vor avea loc sâmbătă.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews