logo
RNTV Live

Cannabis crescut în Giurgiu și vândut în Prahova!

cannabis-2
Tudor Teodora

Pe data de 26 mai a.c., polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, împreună cu un procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiești, au efectuat o percheziţie domiciliară în județul Giurgiu, într-o cauză privind săvârşirea infracţiunilor de introducere în ţară şi trafic de droguri de risc.

În cauză, s-a reţinut că o persoană ar fi comercializat cannabis către persoane din județul Prahova şi municipiul Bucureşti, acesta fiind introdus în ţară prin intermediul unor firme de transport şi coletărie.

În urma activităţilor desfăşurate, a fost descoperită, într-o încăpere substerană disimulată, o cultură indoor de cannabis, formată din 491 de plante, aflate în stare incipientă de dezvoltare, o instalaţie de cultivare a cannabisului (prevăzută cu sistem de iluminare format din 8 lămpi şi sistem de ventilare), mai multe recipiente cu substanţe utilizate la creşterea plantelor, pământ pentru creşterea florilor, precum şi alte bunuri folosite în acest scop.

La data de 26 mai a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bănuit, iar, la data de 27 mai a.c., judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Prahova a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ,,Matei Basarab” Ploiești.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiadi deseuri prahovaromsilvaromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor