Featured Video Play Icon

Spitalul de pediatrie din Ploiești așteaptă în prezent avizul ISU pentru a demara lucrările de extindere a compartimentului pentru primiri urgențe. În afară de acesta a fost nevoie de mai multe documente, pe care conducerea unității medicale a reușit să le obțină. Acesta este motivul, afirmă managerul spitalului, doctorul Anca Miu, pentru care nu au demarat lucrările cu banii dublați de Fundația Metropolis, stransi în urma concertului caritabil de anul trecut. Pe această temă coordonatorul fundației, Codin Maticiuc, a făcut o postare în spațiul public în care explică că va vira banii către spital.

Situația reabilitări actualului compartiment de primire Urgențe a spitalului de pediatrie din Ploiești a fost readus în spațiul public prin intermediul unei postari pe o retea de socializare a lui Codin Maticiuc,  coordonatorul Fundației Metropolis și al campaniei „Spitale publice din bani privați”.

Spitalul a decis ca acești bani să intre într-o extindere a CPU actual (compartiment primiri urgențe). Am așteptat un an de zile ca managementul să autorizeze această construcție și astăzi vă anunț că am decis sa renovam CPU actual. Nu credem că spitalul va reuși să facă lucrările dorite prea curând și noi vrem să ne separam total de a mai lucra cu ei. Vom face renovările fără să mai depindem de autorizarea noului proiect de extindere (în cadrul căruia era prevăzut CPU) și spitalul nu va fi decât beneficiar ca în majoritatea cazurilor de care ne ocupăm”

In urma acestei postari managerul spitalului, doctorul Anca Miu, spune că lucrurile stau de fapt cu totul altfel.

Așa se face că au urmat zile întregi în care conducerea spitalului a fost nevoită să contracteze o firmă care să realizeze un plan de arhitectura si un expert care sa gaseasca masuri compensatorii, avand in vedere vechimea imobilului, ce apartine primariei si administrata de spital.

Potrivit unor discutii purtate cu reprezentantii fundatiei, inclusiv in luna iulie, pana va fi emis avizul ISU s-a convenit ca din banii stransi sa se reabiliteze actuala cladire.

Compartimentul de primiri Urgențe a spitalului de pediatrie Ploiești are nevoie de o sală de așteptare  mult mai mare. In prezent pacientii asteapta pe un hol de trecere ingust, impropriu pentru o unitate medicala.

By Costin