logo
RNTV Live

BLOC CU UN ETAJ ILEGAL/VIDEO

Georgescu Cristi

Un dezvoltator imobiliar care a costruit un bloc din Ploiesti a fost vizitat, marti dimineata, de catre politistii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice. Practic, pe durata lucrarilor nu au fost respectate avizele necesare obtinute de la autoritatilor locale. Asa se face ca un spatiu aflat la etajul noua al imobilului a fost compartimentat, iar acolo au fost amenajate apartamente, desi, potrivit documentatiei, nu era posibil. Locuintele au fost deja cumparate, iar proprietarii risca sa ramana fara case, daca nu se va gasi o solutie, iar constructia sa primeasca avizul final.

Proprietarul cladirii din zona de sud a Ploiestiului a cerut initial primariei, spre sfarsitul anului 2020, o noua autorizatie, asta pentru ca imobilul avea destinatie de birouri. A cumparat practic autorizatia de la alt proprietar, si a trasformat blocul in spatii de locuit. Doar ca, desi a respectat incadrarea inscrisa in planurile initiale, a transformat un spatiu, aflat la ultimul etaj, in apartamente. De aici au aparut si neconformitatile, care au atras atentia anchetatorilor.

Astfel, dezvoltatorul a reusit prin constructia unei placi peste etajul opt, si modificarea cotelor, sa obtina si la cel de-al noualea nivel inaltimea identica cu a celorlate apartamente din imobil. Desi autoritatile care ancheteaza cazul nu au vrut sa ofere un punct de vedere in fata camerelor de filmat, au explicat prin intermediul unui comunicat faptul că:

sursa: comunicat IJP Prahova

“(…) În fapt, reprezentanții unui operator economic, în perioada 2018 – 2022, ar fi construit un bloc de locuințe în municipiul Ploiești, fără a respecta prevederile autorizațiilor de construire și ar fi falsificat mai multe înscrisuri, pe care le-ar fi utilizat, atât în fața autorităților publice locale, pentru înscrierea dreptului de proprietate asupra imobilului, cât și la notarul public, pentru vânzărea apartamentelor.”

Cum a reusit totusi constructorul sa intocmeasca actele de vanzare-cumparare, cu care a mers chiar si la notar, pentru a fi legalizate?

Avocatul dezvoltatorului, insa, spune ca situatia este mult mai simpla, decat a fost ea expusa in spatiul public. Si ca nu incape discutie de vreun aspect nelegal la mijloc.

Cercetarile continua in cadrul unui dosar penal pentru abuz in serviciu, fals in declaratii, uz de fals si fals intelectual.

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor