Când începe Postul Pastelui şi ce nu ai voie de să faci pe perioada lui

Postul Paştelui sursă foto stirilekanald.ro

Postulş Paştelui 2019

Când începe Postul Pastelui şi ce nu ai voie de să faci pe perioada lui

Postul Paștelui începe anul acesta pe 11 martie. Este cel mai mai lung şi cel mai aspru din posturile de durată întâlnite în Biserica Ortodoxă. Este cunoscut şi sub denumirea de Postul Mare.

Postul Paștelui aminteşte şi de postul celor 40 de zile ţinute de Hristos înainte de începerea activităţii Sale mesianice. În vechime, Postul Sfintelor Paşti avea menirea de a-i pregăti pe cei ce urmau să primească botezul în noaptea Învierii. Anul acesta, Paștele pentru creștin ortodocși pică pe 28 aprilie, notează dcnews.ro

În Postul Paștelui, conform rânduielilor bisericești, nu se fac nunți. Postul Paștelui durează patruzeci de zile, la care se adaugă săptămâna Patimilor. Postul Paştelui este cel mai lung şi mai aspru dintre toate cele patru posturi importante, fiind numit și Postul Mare.

Cei care țin Postul Paștelui trebuie să dea dovadă de o grijă spirituală sporită, prin renunţarea la alimentele de provenienţă animalice. Mai mult, aceştia trebuie să se înalte sufleteşte prin rugăciune alături de fapte bune.

Zile libere de Paşte

Paștele Ortodox va fi sărbătorit pe 28 aprilie. Angajaţii vo avea parte de week-end prelungit de Paşte. Vor fi liberi: vineri – 26 aprilie (Vinerea Mare), sâmbătă – 27 aprilie, duminică – 28 aprilie – Paștele Ortodox, luni – 29 aprilie (a doua zi de Paște).

Vezi şi https://republikanews.ro/itm-prahova-a-facut-ravagii-printre-angajatori-amenzi-de-329-000-lei-doar-luna-trecuta/?fbclid=IwAR3MtycjMZhr58CHmVjy5l20xHwJ90y1mZN5hcy1K2DFDMmHgMqDLeVp-xg

Pentu mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

sponsor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here