logo
RNTV Live

Primăria Câmpina ajută femeile să învingă cancerul de col uterin care ucide anul mii de persoane

cancer
Mihai Constantinescu

Ministerul Sănătății a anunțat că în România, în fiecare an, peste 3.300 de femei sunt diagnosticate anual cu cancer de col uterin. Mai mult de jumătate pierd lupta cu boala. 

Primăria Munîcipiului Câmpina informează că în perioada următoare, în cadrul proiectului “Screening Pentru Cancerul De Col Uterîn”, se vor organiza întâlnîri cu persoanele ce doresc să beneficieze de un program de prevențîe, screening, diagnostic și tratament precoce at cancerului de col uterin, ținând cont de normele actuale pr\vind distanțarea socială pentru prevenirea răspăndlrti virusuluî SARS-Cov-2.

Persoanele beneficiare sunt femei între 24- 64 ani.

Numerele de telefon la care se pot înscrie persoanele interesate să parttctpe la acest program sunt:

0344802242– Serviciul Asistență SociaÎă și Autoritate Tutelară Cămpina,

– 0729268862 Ene Laura Cleopatra – Consilier pentru romi din cardul Serviciului de Asistență Socială și Autoritațe Tutelară Câmpina

– 0721.933.0Z0 – Lucia Marghiolescu, coordonator Județean al Organizațței Sastipen.

Proiectul “Screenlng pentru Canceml de Cot Uterin” și tratament precoce este derutat de Institutul Naționat pentru Sănătatea Mamei ș Copilului Alessandrescu-Rusescu (INSMC), în parteneriat cu Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii De Gen FILLA, Fundația Renașterea șt Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate.

Detalii privind proiectul pot fi accesate pe site-ul dedicat potisaprevii.eu sau pe pagina de Facebook a Fundației Renașterea.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/iarna-revine-in-martie/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor