logo
RNTV Live

Campioana, din nou răpusă la Ploieşti!

IMG_20170322_181740_resized_20170323_085142660
Cristian Anghelescu

Aseară, Tricolorul LMV Ploieşti a disputat primul meci de pe teren propriu din faza finală a Diviziei A1 la volei masculin, elevii antrenorilor Sergiu Stancu şi Mădălin Marinescu primind vizita campioanei SCM U Craiova, în Sala „Olimpia”.

Tricolorul LMV avea mare nevoie de victorie pentru a recupera din diferenţa faţă de primele patru clasate, iar jocul contra echipei antrenate de selecţionerul României, Dănuţ Pascu, era momentul propice pentru a face primul pas în acest sens. Și chiar dacă în „Olimpia” a sosit cel mai valoros jucător român din 2016, desemnat de Federația Română de Volei, Laurențiu Lică, fost coleg la Națională cu căpitanul Tricolorului LMV, Cosmin Ghimeș, elevii antrenorilor Stancu și Marinescu au ieșit învingători, la capătul unui maraton de volei, întins pe durata a două ore și 17 minute.

Tricolorul LMV a început meciul promițător, conducând cu 4:1, prin serviciile bune ale lui Dushkov. Dar, SCM U Craiova  întors rezultatul, preluând conducerea cu 8:5. Vargas, Voinea și Dushkov au punctat pentru a restabili egalitatea, la 10, dar craiovenii s-au menținut în frunte, scor 12:10, respectiv 14:12.

După un timp de odihnă solicitat de antrenorul Sergiu Stancu, ploieștenii au reușit să revină la conducere, prin Vargas și Milivojevic, serviți bine de Carrasco, iar Voinea și Skundric atenți la preluare. Tricolorul LMV a realizat un parțial de 6:1, ducând scorul la 18:15.

Echipa campioană a răspuns prin trei puncte la rând, însă gazdele au refăcut imediat un ecart de două puncte, scor 20:18. A urmat o perioadă foarte inspirată pentru oaspeți, în special la fileu, care au preluat conducerea după un parțial de 4:1, iar apoi au ajuns chiar la două mingi de set, scor 24:22. Voinea a salvat prima șansă a oltenilor, după care o eroare a oaspeților a restabilit egalitatea. Dar, SCM U Craiova avea să-și adjudece primul act, scor 26:24.

Setul al doilea a aparținut categoric amfitrionilor, de la început până la final. Riabukha, Carrasco și Voinea au fost în prim-plan la desprinderea ploieștenilor, scor 6:2, după care a urmat recitalul lui Milivojevic, care a punctat de șase ori (inclusiv un as), pentru a duce scorul la 16:9.

Apoi, Vargas, Dushkov și Carrasco au mărit avantajul la cea mai mare diferență înregistrată, scor 23:15, pentru ca Tricolorul LMV să se impună cu 25:19, în final.

În setul al treilea a urmat replica oaspeților, care și-au odihnit titularii în a doua parte a actului anterior. După ce Tricolorul LMV a condus cu 3:2, SCM U Craiova a preluat inițiativa, ajungând în frunte, scor 6:5, distanțându-se la patru lungimi, scor 10:6, cu un blocaj bun, care a pus probleme gazdelor.

Ploieștenii au înjumătățit avantajul oaspeților, scor 12:10, dar SCM U Craiova s-a desprins, iar la al doilea timeout tehnic conducea cu 16:11. Avantajul oltenilor a crescut la 19:13, Keller, Stulenkov și Lică producând cele mai multe daune în tabăra prahoveană.

Tricolorul LMV nu a cedat, luptând pentru fiecare minge, iar eforturile tuturor jucătorilor au dat roade, gazdele revenind la un singur punct în urmă, scor 22:21, după punctele reușite de Vargas, Dushkov, Centelles și Farcaș. Însă, SCM U Craiova a reușit să se mențină în frunte, procurându-și două mingi de set, iar Laurențiu Lică a închis actul, cu un as norocos, după ce fileul a fost de partea sa, scor 25:22.

Forma bună din ultima parte a setului anterior a fost continuată și în debutul actului al patrulea de Tricolorul LMV, care s-a desprins, în debut, la două puncte, scor 2:0, respectiv 5:3. Oaspeții au egalat la 6, dar Centelles a dat trezirea, ploieștenii desprinzându-se la trei lungimi, scor 12:9.

SCM U Craiova a găsit resursele să revină, preluând conducerea, câteva momente mai târziu, după o serie de trei puncte consecutive, scor 14:13.

Dar, gazdele nu au lăsat lucrurile astfel, răspunzând printr-un parțial de 6:2, cu Rutecki la serviciu, scor 19:16.

Vargas și Centelles au mărit, apoi, ecartul la cinci puncte, scor 22:17. SCM U Craiova s-a apropiat la două lungimi, scor 23:21, dar Milivojevic a închis actul, după două puncte la rând, scor 25:21.

Astfel, pentru prima dată, disputa dintre cele două echipe urma să se decidă în tiebreak.

Tricolorul LMV a condus în startul actului decisiv, cu 1:0 și 2:1, dar craiovenii au replicat prin trei puncte la rând. Riabukha și Carrasco (blocaj) au egalat la 5, pentru ca, mai târziu, Tricolorul LMV să revină în frunte, scor 9:7. Centelles și Carrasco au menținut gazdele la două puncte avans până la 12:10, când oaspeții au reușit să egaleze, blocajul oltenilor funcționând mai bine.

Iar elevii selecționerului României au ajuns chiar la minge de meci, cu Lică la serviciu, scor 14:13. Tricolorul LMV a întors, însă, soarta actului, punctând de două ori la rând, procurându-și prima minge de meci. Craiovenii au salvat prima oportunitate a gazdelor, pentru care Vargas a oferit o nouă șansă cu un atac reușit. Iar Tricolorul LMV a închis meciul, Voinea punând punct actului decisiv la 17:15, ploieștenii impunându-se cu scorul de 3:2.

Astfel, clasamentul în acest moment arată în felul următor: 1. Volei Municipal Zalău 58p, 2. Steaua 57p, 3. SCM U Craiova 54p, 4. CS Arcada Galaţi 54p, 5. Tricolorul LMV Ploieşti 46p, 6. CSM Bucureşti 34p.

Pentru ploieșteni urmează două meciuri în deplasare, sâmbătă, de la ora 17:00, la Galaţi, cu CS Arcada, iar miercuri, tot de la ora 17:00, cu CSM Bucureşti.

Casetă

Tricolorul LMV Ploieşti – SCM U Craiova 3:2 (24:26, 25:19, 22:25, 25:21, 17:15)

Sala Sporturilor „Olimpia”, Ploieşti; spectatori: circa 400.

Tricolorul LMV Ploiești: Florin Voinea, Aleksandar Milivojevic, Jose Manuel Carrasco, Kostiantyn Riabukha, Pavel Dushkov, Daniel Vargas Osorio – Goran Skundric; au mai jucat Cosmin Ghimeș (cpt.), Hiroshi Centelles, Vladan Aleksic, Tomasz Rutecki, Tudorel Farcaș, Andrei Grigoraș; rezervă neutilizată: Kostiantyn Zhylinskyi. Antrenori: Sergiu Stancu, Mădălin Marinescu.

SCM U Craiova: Laurenţiu Lică (cpt.), Nikita Stulenkov, Cristian Bartha, Marcel Keller, Marian Bala, Silviu Suson – Mihai Mărieș; au mai jucat Lazar Koprivica, Andrei Georgescu, Bogdan Ene, Filip Todor, Răzvan Olteanu. Antrenori: Dănuţ Pascu, Claudiu Mitru.

Arbitri: Silvian Lungu (Bucureşti), Tudorel Arbunea, (Brăila).

Observator FRV: Constantin Ispas (Bucureşti).

sursa: tricolorullmvploiesti

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor