logo
RNTV Live

Campanie de verificare demarată în Ploieşti. În vizor, construcțiile provizorii/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Campanie de verificare demarată în Ploieşti. În vizor, construcțiile provizorii.

Primăria Ploiești a demarat o campanie de verificare după ce au apărut din senin mai multe construcții provizorii. Este vorba despre garajele care au apărut la periferia orașului, în zona de vest, în vecinătatea căii ferate. Potrivit consilierului local Valentin Marcu, președintele Comisiei pentru valorificarea patrimoniului, demersurile au fost inițiate de municipalitate în urma unor sesizări venite de la ploieșteni.

În ultimele zile, în zona de vest, pe străzile Perșani și Soldat Erou Nicolae Arhip, au fost împărțite somaţii. Administrația locală le cere celor care au ridicat garaje între gară și Podul Înalt să prezinte documentele în baza cărora au realizat aceste construcții.

Potrivit consilierului local Valentin Marcu, președintele Comisiei pentru valorificarea patrimoniului, demersurile inițiate de municipalitate au început în urma unor sesizări venite de la ploieșteni. Totodată, Valentin Marcu a susținut că  aceasta este o primă etapă, în care se dorește indentificarea proprietarilor de garaje care dețin documente cu privire la legalitatea construcției. 

Cei care dețin garaje în zona de vest, dar nu dețin documente în acest sens,  susțin că ei vor să intre în legalitate. Sunt dispuși chiar să plătească chiria pe teren și pe anii anteriori. Ba mai mult, aceștia au precizat că zona era plină de gunoaie și că le este teamă ca, în cazul în care vor fi dărâmate respectivele contrucți, să nu se transforme, din nou, într-un punct negru.

Campanie de verificare- procedură de desfiinţare

În cazul în care proprietarii garajelor nu se vor prezenta cu documentele solicitatte până la data de 12.01.2022, municipalitatea va demara necondiționat procedura de desființare pe cale administrativă a construcției. Urmează ca aceștia să suporte contravaloarea lucrărilor de desființare. Documentele trebuie prezentate la la Primăria municipiului Ploiești, Direcția Generală de Dezvoltare Urbană – Serviciul Verificare și Control, Documentații Publice.

Terenurile pe care au fost construite respectivele imobile sunt în patrimoniul atât al SNTFC, cât și al Primăriei Ploiești.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/o-femeie-a-murit-in-accident/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/au-ucis-un-om-si-s-au-laudat-cu…/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/vesti-bune-pentru-iubitorii…/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/vreme-geroasa-si-precipitatii…/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/controale-anpc-in-ploiesti…/…

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor