logo
RNTV Live

Campania USR”Fără penali în funcții publice”, interzisă la Ploieşti. Vezi motivul

sursa foto ziuaconstanta.ro
Mihai Constantinescu

Campanie USR, interzisă la Ploieşti

Campania USR”Fără penali în funcții publice”, interzisă la Ploieşti. Vezi motivul

Reprezentanţii USR doresc modificare Constituţiei. Mai precis doresc modificarea articolului 37 din Constituție, astfel încât dreptul de a fi ales să fie completat cu un alineat care să stabilească faptul că în funcții publice nu pot fi aleși condamnații penal

Obiectivul USR este ca până la finalul anului 2018 să înainteze Parlamentului un proiect de revizuire a Constituției prin care să li se interzică condamnaților penal să candideze la alegerile locale, parlamentare, prezidențiale. 

În acest sens a fost a fost demarată campania ”Fără penali în funcții publice!”, în baza articolul 150 din Constituție. Acesta este necesară tocmai pentru strângerea de semnături de la cetățenii cu drept de vot pentru a duce la bun sfârşit proiectul de revizuire a Constutuţiei.

O astfel de campanie a fost demarată şi la Ploieşti numai că membri USR s-au lovit de o problemă: nu a fost primit avizul pentru montarea de corturi pentru strângerea de semnături. Motivul a fost acela că locațiile indicate sunt nepotrivite deşi, susţin membri USR, şi alte partide au desfăşurat diferite campanii în acele locuri. Acestea urmau să fie amplasate în mai multe puncte din centrul municipiului Ploieşti.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor