logo
RNTV Live

În campania electorală nu uitați să-l întrebați pe senatorul Savu despre Bogdan Gigină

daniel savu2
rnews

Carmen Gigină, mama polițistului mort în accident, și-a arătat nemulțumirea față de votul de luni din Senat privind urmărirea penală a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă, când parlamentarul a fost salvat de colegi, printre care și senatorul Daniel Savu. ”Cel care fură o găină este hoț, este supus legilor acestei țări și închis. Cea care fură un mănunchi de flori în speranța de a conduce o pâine pe masa copiiilor care tremură de foame este hoață și supusă acelorași legi. Cel care stă cuminte pe bancheta din spate a mașinii, nefăcându-se vinovat de nimic, trăiește frumos, văzându-și liniștit de viață. Ba chiar se plânge de coșmarul trăit…”, a scris Carmen Gigină pe contul său de Facebook.

Adriana Stoian, în editorialul intitulat „Scrie orice nume în loc de Bogdan Gigină. E copilul tău mort”, publicat de adevarul.ro, critică dur votul senatorilor în cazul Gabriel Oprea: „73 de oameni, deşi am dubii că acesta e termenul potrivit, au decis ieri că un alt om – aici chiar ar trebui să găsesc un adjectiv – acuzat de ucidere din culpă pentru moartea lui Bogdan nu poate fi anchetat pentru această acuzaţie. Anchetat. Nu judecat, reţinut sau condamnat, asta e treaba judecătorilor. Doar anchetat. Aşa cum ni se întâmplă oricăruia dintre noi într-o situaţie similară. Ştiu oameni apropiaţi care au trecut prin asta şi nu i-a scutit nimeni de judecată şi pedeapsă. De ani de zile plătesc pentru o greşeală pe care n-au vrut s-o comită, un accident nenorocit, care a luat viaţa cuiva şi a răsturnat-o pe al lor. Dar aici vorbim de un senator al României. Apărat în faţa justiţiei de chiar senatorii aleşi de popor. Ieri s-a vorbit mult în Parlamentul României de votul poporului, de alegerile lui şi susţinerea faţă de oamenii politici. Tot ieri, din Parlament, locul de unde ar trebui să plece normele care ne conduc viaţa spre a o face mai bună, locul la care ar trebui să ne uităm pentru a lua exemplu de conduită morală şi asumare, de modele de urmat, de acolo s-a legiferat crima. (…) Aceeaşi oameni vor veni peste două luni să vă ceară votul, să vă promită iar legi bune pentru creşterea economică, bani mai mulţi, şcoli curate şi spitale ca la Viena, ajutoare sociale sau reduceri de tot felul, pentru că înţeleg şi ei cât de greu vă e în ţara asta care n-are de niciunele…   Dar când vor ajunge din nou în scaunele lor comode şi cu pensii speciale ne vor râde în faţă.  Şi ne vor omorî copiii”.

Celebrul polițist Marian Godină a fost, la rândul său, revoltat de votul senatorilor: ”Sunt momente, totuşi, când îmi pare rău că sunt poliţist, iar seara asta e unul dintre acele momente. Îmi pare rău, pentru că statutul îmi interzice să îmi exprim public opinii politice, pentru că tare mă mănâncă să scriu nişte cuvinte după ce s-a petrecut azi. Nu am să o fac pentru că nu vreau să încalc vreun regulament, mai ales că sunt oameni care abia aşteaptă să greşesc cu ceva. (…) Îmi e silă! În rest…ucidere din culpă, abuz în serviciu sau altă infracţiune? Habar nu am şi nici nu e treaba mea să desluşesc asta, e treaba altora, a unora care, din păcate, nu au fost lăsaţi să o facă”.

Chiar și designerul Dana Budeanu a criticat votul senatorilor iar termenii folosiți nu au fost deloc cuminți: „Gunoaielor! A murit un copil nevinovat, nu s-au furat 100 de milioane, nu! A murit un băiat nevinovat! Îl chema Bogdan și îi știa, precum colegii lui care au tăcut și tac și azi, toată mizeria lu’ șefu!! Sunteți niște gunoaie de oameni, niște animale!!! De ce ați votat? Că ce? Că văștiți între voi și știți unii despre alții numai mizerii și vă șantajați la infinit? Jegurilor!”.

Senatorul Daniel Savu a votat ieri împotriva cererii DNA. Alarmat, probabil, de revolta stârnită de votul senatorilor, Savu a încercat să își explice decizia pe Facebook: „Având în vedere reacțiile apărute în spațiul public cu privire la votul dat ieri în Senat împotriva cererii DNA privind urmărirea penală a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă, fac următoarele precizări:

  1. S-au înregistrat 73 voturi “împotriva” urmăririi penale și 45 de voturi “pentru”, şase voturi fiind anulate. Majoritatea este deci evidentă.
  2. Caracterul votului nu a fost nicidecum unul politic, ci de natură strict juridică, întrucât DNA este competent să ancheteze numai cazuri de corupție și nu de ucidere din culpă, așa cum a fost făcută cererea punctual în privința lui Gabriel Oprea. Nimeni nu a contestat această realitate.
  3. Personal, de la tribuna Senatului, am cerut retrimiterea acestui dosar pentru o cercetare efectuată de către procurorii de la Parchetul General, aceasta fiind structura de Parchet competentă, existând posibilitatea ca cererea de încuviințare a urmăririi penale să fie din nou trimisă la #Senat, dacă procurorii competenți așa consideră.
  4. Nu cred în dosarele care nu sunt făcute conform legilor din România, indiferent de persoanele vizate. Dacă prin absurd Senatul ar fi dat aviz favorabil, cum s-ar fi prezentat #DNA în fața judecătorului cu un caz pentru care nu are competență prin lege ?”.

Indiferent de explicațiile oferite de santorul Savu, am dori să îl întrebăm dacă o poate privi în ochi pe mama polițistului  Bogdan Gigină după votul său de ieri! Și, dacă, prin absurd, vrea să răspundă, îi așteptăm opinia pe adresa redacției.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor