logo
RNTV Live

Campania agricolă, în plină desfășurare/ VIDEO

Theo Tănăsescu

Campania agricolă, în plină desfășurare.

Chiar dacă pare că iarna s-a întors, agricultorii au demarat deja lucrările în câmp. Campania agricolă este în plină desfășurare, iar specialiștii Direcției Agricole Prahova spun că lucrările vor fi în grafic, mai ales că datorită precipitațiilor din ultimele zile, rezerva de apă din sol s-a refăcut.

Campania agricolă, în plină desfășurare

Dacă anul trecut ne-am confruntat cu vreme capricioasă și secetă excesivă, anul acesta debutează bine pentru agricultura prahoveană. Precipitațiile din ultimele zile au venit la timp, mai ales că este în plină desfășurare campania agricolă de însămânțări. Rezerva de apă din sol este benefică  și pentru dezvoltarea culturilor însămânțate în toamnă.

Culturile de primavară ocupă aproximativ 70% din suprafața arabilă a României, iar în Prahova vor fi înființate culturi de mazăre, orz, orzoaică, lucernă sau sfeclă de zahăr. Ponderea cea mai mare a culturilor o reprezinta grâul și porumbul, suprafața cultivată fiind de aproximativ 70.000 de hectare în județ.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor