Camioane cântărite din mers

angajare

Un nou sistem pilot pentru cântărirea din mers a autocamioanelor va intra în funcțiune începând de vineri la Vama Nădlac 2, pe sensul de ieșire din țară. Odată ce acesta va fi complet funcțional, timpii controalelor specifice efectuate de CNAIR în acest punct al frontierei să se reducă cu aproximativ 20%. 

„Acest sistem de preselecţie a autocamioanelor în funcţie de greutate va intra în funcţiune de mâine (ora 11:00), pe sensul de ieşire din România. Timp de 30 de zile acest sistem se va afla în perioada de calibrare şi de îmbunătăţire a algoritmilor de selectare. În momentul în care acest sistem va fi complet operaţional estimăm o reducere cu aproximativ 20% a timpilor controalelor specifice efectuate de CNAIR în acest punct de frontieră”, a afirmat Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii din România (CNAIR).

Sistemul presupune preselectarea  traficului și dirijarea acestuia pe o bandă deschisă suplimentar în AC Nădlac sensul de ieșire din România, ca urmare a determinării greutăţilor autocamioanelor în trafic cu ajutorul unor senzori care determină greutatea acestora. Senzorii sunt amplasați în două puncte diferite pe autostrada A1 sensul de mers Arad-Nădlac. 

Aceasta este prima fază a unui proiect prin care se intenționează scurtarea timpilor necesari controalelor specifice CNAIR în frontieră. Următoarea fază o va reprezenta implementarea unui sistem de verificare automată a rovinietei. 

„Sistemul vizează scurtarea timpilor de aşteptare în frontieră pentru controalele care ţin strict de CNAIR şi nu de alte autorităţi”, subliniază sursa citată. 

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe informații găsiți aici: Sistem pilot pentru cântărirea din mers a autocamioanelor în Vama Nădlac 2

hidro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here