În acest sens, legea urmează să fie trimisă președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare. Această lege interzice și vânzarea sau oferirea de băuturi energizante minorilor

Alfred Simonis, care a inițiat legea, a subliniat anterior că atât această lege care interzice vânzarea sau oferirea de băuturi energizante minorilor, votată săptămâna trecută, cât și noua inițiativă privind interzicerea țigărilor electronice, prevăd sancțiuni severe.

În vederea reducerii expunerii copiilor și tinerilor la produsele de tutun, actul normativ propus extinde interzicerea comercializării prin automate și interzicerea vânzării către tinerii cu vârsta sub 18 ani pentru: țigaretele electronice, flacoanele de reumplere pentru țigarete, dispozitivele electronice pentru încălzirea tutunului”, se prezintă în cadrului normativ.

„Se interzice vânzarea tuturor categoriilor de produse care conțin tutun, a țigaretelor electronice, a flacoanelor de reumplere pentru țigaretele electronice și a dispozitivelor electronice pentru încălzirea tutunului tinerilor cu vârsta sub 18 ani”, prevede inițiativa privind modificarea legii nr.349/2002

De asemenea, instituțiile de învățământ vor trebui să introducă regulamente și măsuri pentru elevii care nu respectă prevederile privind vânzarea, deținerea și utilizarea produselor care conțin tutun.

Ministerul Educației va stabili sancțiunile aplicabile prin Regulamentul-cadru de organizare și funcționare al unităților de învățământ preuniversitar, precum și sancțiunile aplicabile elevilor.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *