logo
RNTV Live

Călătorii în Turcia cu buletinul. Ce condiție trebuie îndeplinită?

Erika Stoica

Guvernul de la Ankara a anunțat o măsură importantă care va facilita călătoriile românilor în Turcia: cetățenii români vor putea intra în Turcia doar cu buletinul, fără a mai fi necesar pașaportul, însă cu o condiție.

Conform unui comunicat de presă oficial, „cetățenilor români care dețin o carte națională de identitate li se acordă scutire de viză pentru călătoriile lor turistice și tranzitul către Turcia cu o ședere de maximum 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile, conform articolului 18 din Legea nr. 6458 privind străinii”.

Această măsură a fost introdusă în Monitorul Oficial al Turciei în urma discuțiilor dintre premierul român Marcel Ciolacu și președintele turc Recep Erdogan. Documentul oficial a fost semnat de șeful statului turc, marcând astfel finalizarea procedurii legislative.

Începând cu 1 iunie, românii vor putea călători în Turcia doar pe baza cărții de identitate, respectând limita de ședere de 90 de zile într-o perioadă de 180 de zile, conform Legii Străinilor. Această modificare va simplifica considerabil planurile de călătorie ale românilor, eliminând necesitatea obținerii unui pașaport pentru sejururile turistice în Turcia.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor