logo
RNTV Live

Cai transportați ilegal cu autoutilitara, pe DN1B

transport_animale_2
Ștefan Petre

La data de 10 martie a.c., polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au depistat o autoutilitară ce efectua un transport de animale, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe DN1B, pe sensul de mers Mizil – Ploiești.

În cauză, a fost identificat conducătorul autovehiculului ca fiind un bărbat în vârstă de 31 de ani, din județul Ilfov.

În urma verificărilor efectuate polițiștii au identificat 6 exemplare cabaline, despre care conducătorul auto a menționat că două îi aparțin, iar celelalte 4 sunt ale unui alt bărbat, pasager în autoutilitară.

Totodată, bărbatului i-au fost solicitate documentele personale, cele ale autoutilitarei și ale transportului de animale, fiind constatat faptul că autovehiculul în cauză nu este autorizat de către Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Animalelor și nu deține aviz intrajudețean.

De asemenea, perioada de valabilitate a permisului de conducere a acestuia figura ca fiind expirată.

La fața locului, caii au fost și ei verificați, constatându-se faptul că doar 3 dintre aceștia erau microcipați.

Totodată, conducătorul auto a menționat faptul că două cabaline au fost achiziționate fără documente sanitare veterinare.

În cauză, polițiștii au aplicat patru sancțiuni contravenționale conform HG.984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, în valoare de 4.500 de lei.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsiți pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor