logo
RNTV Live

Cadrele didactice revin în clase? Suntem aproape de un acord?

Jmg9NDQwJmhhc2g9ZjhhYmU3NGI2OGQ3NDQ4MTU4ZmVjOWE4MjFhNmUzNzY=.thumb
Andrei-Vlăduț Gușter

Conform surselor, în decursul zilei de joi ar trebui să se anunțe încetarea conflictului de muncă. După aproape trei săptămâni de grevă generală în educație, cadrele didactice ar putea reveni în curând la clase.

Cu începerea grevei, în data de 22 mai, sindicatele au solicitat majorări salariale, un nou mod de calcul pornind de la salariul debutanților, indexări anuale și creșteri ale investițiilor în infrastructura din educație.

Guvernul Ciucă a aprobat încă de la 1 iunie o ordonanță de urgență privind majorarea cu 1000 de lei a salariului brut al cadrelor didactice și cu 400 de lei a personalului nedidactic.

Sindicatele s-au declarat nemulțumite de ce au obținut, solicitând menționarea într-un act normativ, nu doar în preambul, a angajamentului privind viitoarele majorări salariale.

Deoarece tot mai mulți greviști renunță la protest, ținând cont de majorările obținute și de faptul că pe perioada grevei angajații nu beneficiază de salariu „fereastra de oportunitate” se închide rapid pentru liderii sindicali.

Sursă: stiripesurse.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor