logo
RNTV Live

„Cadoul perfect e cel fără o ocazie specială!” Afacerea unui ploieştean născută din bucuria de a dărui

cadouri 7
Raluca Eparu

Să primeşti un cadou este una dintre micile bucurii ale vieţii, dar să primeşti un cadou neaşteptat, fără o ocazie specială-asta e cu adevărat o supriză frumoasă. La acest concept s-a gândit ploieşteanul Doru Naghi când a deschis un magazin unde vinde „cadoul perfect fără o ocazie specială”.

Doru are 31 de ani şi e de meserie inginer. A încercat, însă, mai multe afaceri în sfera serviciilor şi s-a oprit la povestea frumoasă cu obiecte care aduc bucurii. „Să faci cuiva o bucurie, un cadou este printre cele mai plăcute sentimente care există, pentru că vezi reacţia acelui om şi lumina din ochi şi aceste lucruri contează cu adevarat. Eu merg pe ideea cadoului inoportun, pentru că ocaziile sunt mai degrabă forţate”, ne-a explicat Doru. Căni deosebite, agende speciale, rame foto interesante, cutii de depozitare, ceasuri de masă, plachete de perete, toate cu mesaje pozitive sunt doar câteva idei de cadouri frumoase pe care Doru vi le poate da dacă aţi intrat în magazinul lui.

cadouri 6cadouri 5

cadouri 1cadouri 2

Produsele provin din China, Indonezia, India, dar la cerere pot fi si autohtone, făcute de artizani locali, prieteni de-ai lui Doru. Nu par „chinezării”, chiar dacă sunt, pentru că au fost alese cu grijă la detalii. „Când intră în magazinul meu, clientul poate nu are ceva special în gând, adică ideea de cadou, dar eu vorbesc cu el, întreb detalii despre persoana căruia i se pregăteşte cadoul, vârsta, obiceiuri, personalitate. Toate acestea mă pot conduce spre cadoul perfect. Iar dacă în magazin nu există ceva nimerit, pot face să se întâmple vorbind cu prieteni care manufacturează lucruri. Cadoul trebuie împachetat deosebit şi însoţit neapărat de o felicitare frumoasă, scrisă de mână. Şi aceste accesorii pot fi găsite în magazinul meu”, povesteşte Doru. Pe piaţa există multe astfel de magazine, dar Doru este optimist pentru că aşa cum spune el „Eu vând lucruri. Acestea se pot cumpăra din stânga sau din dreapta. E loc pentru toată lumea”. Magazinul de la intersecţia Şoselei Nordului cu Şoseaua Vestului coexistă în acelaşi spaţiu cu un centru de birotică de care se ocupă tatăl lui Doru. Dar tânărul nu vrea să se oprească aici. Îşi doreşte să poată prezenta şi expoziţii de artă cu vânzare, în care să aducă obiecte făcute de tineri artizani locali. În plus, pe lângă obiectele de decor pe care le are acum, Doru va aduce cosmetice naturale, dar si cadouri personalizate.

cadouri

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor