logo
RNTV Live
tymbark

Atenţie şoferi! Căderi de bucăți de stâncă şi bolovani pe drumul către Dichiu/ FOTO

caderi-de-pietre-1
Mihai Constantinescu

Atenţie şoferi! Căderi de bucăți de stâncă şi bolovani pe drumul către Dichiu, pe DJ 713! Circulaţia se desfăşoară restricţionat pe anumite porțiuni de drum

Ca urmare a sesizărilor primite, zilele trecute, privind căderile de blocuri de stâncă şi bolovani pe DJ713, între km 2+300 şi 2+500, de pe versant, conducerea Consiliului Judeţean Prahova a demarat de urgenţă procedurile de verificare şi monitorizare a fenomenului. Astfel, a fost constituită o comisie formată din reprezentanţi ai CJ Prahova, Poliţiei Sinaia, Ocolului Silvic Sinaia şi Administraţiei Parcului Natural Bucegi care s-a deplasat la faţa locului şi a constatat că pe sensul către Cabana Dichiu, în afara zonei de siguranţă a drumului judeţean, versantul împădurit aparţinând Domeniului Silvic al Statului, în administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor, suprafaţă de teren ce apaţine Parcului Natural Bucegi, este într-un amplu proces de eroziune.

Fenomenul de căderi de bucăți de stâncă a apărut după trecerea iiernii. Bucăţi de stâncă de diverse dimeniuni s-au dislocat şi, la acest moment, reprezintă un real pericol pentru siguranţa circulaţiei rutiere. Consiliul Judeţean, în calitate de administrator al drumului, a întreprins o serie de măsuri urgente privind instituirea unor restricţii de circulaţie şi montarea de indicatoare rutiere de avertizare a pericolului. De asemenea, i-a convocat pe reprezentaţii Direcţiei Silvice Prahova, în administrarea căreia se află versantul împădurit amintit, pentru a se stabili modul în care poate fi oprită căderea bucăţilor de stâncă pe carosabil şi, totodată, dacă poate fi stopat fenomenul de eroziune.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/alerta-in-prahova-minora-disparuta/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/elevii-de-gimnaziu-oferta…/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/mimozele-din-politia-locala…/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/cea-mai-impresionanta-replica-a-titanicului/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/noul-loc-de-agrement-vedeta-in…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

romsilvaromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor