logo
RNTV Live

Burlacu: “Am cuțitul nu la gât, ci în gât”

visarion si burlacu
Cristian Anghelescu

Ambiția lui Cătălin Burlacu de a demonstra că Ploieștiul poate să reitereze performanțele echipei stelare a Asesoftului s-a dovedit un  bluf… “Ajutat” din plin de către autoritățile locale – scena politicului dovedindu-se de rang superior celei teatrale – vedeta CSM-ului s-a văzut în imposibilitatea de a putea să-și convingă partenerii de echipă, pierzând, rând pe rând, adevărate straruri ale sportului cu mingea la coș! Toți cei convinși, apriori, de Cătălin făceau parte din galeria selectă a baschetbaliștilor capabilă să se lupte pentru supremație în baschetul românesc: Darius Hargrove, Mikita Meshcharakou, Kyle Hunt, Jovan Novak, Baris Aktas, Angel Nunez, George Toth…

Sătui de promisiuni, chiar dacă erau doar niște tineri cu visuri mari de a ajuta Ploieștiul în tentativa revenirii baschetului acolo unde-i era locul, Marius Ciotlăuș, Vlad Dumitrescu și Adrian Movileanu au părăsit, la rându-le, CSM-ul, toți trei alegând să evolueze la BCM “Olimpic” Baia Mare, o echipă nou promovată, ca și cea ploieșteană, dar într-un oraș care chiar își dorește o trupă în eșalonul de elită al baschetului românesc!

Declarație cu vocea sugrumată

Contactat telefonic pentru ultimele amănunte legate de situația imposibilă în care se regăsește baschetul, sportul la CSM, marele campion a declarat pentru Republikanews: “Chiar acum sunt pe drum, ne chemase domnul Răchită să ne lumineze! În sensul în care a spus ce știam deja, că nu se poate debloca nicio sumă de bani, nici măcar pentru arbitraj și supervizare, ce să mai vorbim despre personalul medical, agenții de pază, protocol, etc, etc. Am vrut să fac orice pentru a nu fi deconectați de la aparate, am vrut să amân meciul cu Dinamo să avem o săptămână de tatonare, poate se întâmpla ceva! Nimeni nu mai vrea nimic, toți ne cunosc situația, nimeni nu ne mai înțelege! Am încercat să declarăm forfait pentru acest joc, dar și așa trebuiau plătite baremurile iar răspunsul mai-marilor a fost clar, că nu sunt bani! Nu are niciun sens să mai trag de timp, nu vreau să intru în teren cu copii care nu reușesc să facă două driblinguri până la o eventuală pasă decisivă! Nu pot compromite orașul, CSM-ul, propria persoană! Am preferat să spun pas și… gata” a declarat Burlacu.

Intuiți, probabil, că atât primarul Dobre cât și consilierul acestuia, Răchită, nu au vrut să răspundă apelurilor telefonice. Și pot afirma că nu greșesc scriind asta, ambii făcând parte dintre personaje care, atunci când doresc și mai au și vreun interes, răspund imediat apelurilor telefonice! De ceva vreme, probabil și neavînd ce declara situația fiind scăpată complet de sub control, amândoi se feresc de dialogurile cu mass-media. Ce să mai vorbim despre puncte de vedere…

Pamfletul groazei

Ca într-un corolar al acestei sinistre situații, colegii de la baschetprahova.wordpress.com au conceput un pamflet prin care reușesc descrierea plastică a actualei situații, hazul de necaz rămânând, la Ploiești, un adevărat sport național:

“Baschet Prahova mulțumește din toată inima autorităților locale din orașul Ploiești pentru distrugerea unui vis! Și vă invită la primul meci al sezonului regulat al Ligii Naționale de Baschet masculin la Sala Sporturilor “Olimpia” pentru a urmări un joc memorabil de debut al echipei CSM Ploiești împotriva echipei Dinamo București, ora nefiind stabilită încă!

S-a stabilit primul cinci al Ploieștiului: consilierii și viceprimarul, cei care au distrus acest vis frumos, iar antrenor principal va fi domnul primar, care a contribuit și dânsul la asta! Rezervele de lux vor fi cei din conducerea CSM, care nu au căutat alte soluții în afare celor legate de buget, lamentându-se doar prin participarea la sute de ședințe!”

 

 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor