logo
RNTV Live

Bulgaria vrea să treacă la euro!

euro_digital
Dudau Andreea Valentina

Până la 1 ianuarie 2025, Bulgaria vrea să adopte euro!

Bulgaria face eforturi ca până la 1 ianuarie 2025 să treacă la euro. Potrivit Novinite, pregătirile și progresele țării au fost discuatate cu oficialii UE.

Bulgaria își dorește să intre în zona euro. Ministerul de Finanţe a spus că s-a discutat la întâlnirile cu oficialii UE amânarea introducerii euro în Bulgaria după 1 ianuarie 2025.

Conform Agerpres, „Statutul de membru al zonei euro reprezintă o prioritate pentru ţara noastră. Demersurile active ale statului pentru adoptarea monedei unice europene continuă în domeniul tehnic şi legislativ”.

Ministerul de Finanţe consideră inacceptabilă răspândirea de ştiri false şi mesaje contradictorii în presă, în special în mass-media cu o bună reputaţie în spaţiul public.

Ministerul de Finanţe: „orice informaţii privind întâlnirile oficiale ale reprezentanţilor instituţiei sunt furnizate în timp util de biroul de presă”.

Bulgaria, cel mai sărac stat al UE

Aderarea la zona euro ar ajuta Bulgaria să atragă mai multe investiţii străine. Asta ar reduce costurile de finanţare a datoriilor sale, spun economiştii.

Bulgaria a decis în urmă cu mult timp să îşi ancoreze moneda naţională de euro.

Mulţi bulgari se tem că stabilirea abuzivă a preţurilor în timpul trecerii la euro ar putea duce la creşterea preţurilor.

Bănca Centrală Europenă: „nu există dovezi ale unui impact semnificativ asupra preţurilor la nivel agregat ca urmare a trecerii la moneda euro”.

Sursă: gds.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsiți pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor