Imagini macabre pe Bulevardul Castanilor!/ GALERIE FOTO

Imagini macabre pe Bulevardul Castanilor!

Bulevardul Castanilor, de ocolit

Imagini macabre pe Bulevardul Castanilor din Ploieşti, la început de toamnă.

Bulevardul Independenței, cunoscut și ca Bulevardul Castanilor, este unul din cele mai importante bulevarde din Ploieşti. Este principala arteră care leagă centrul orașului (Piața Victoriei) de partea de sud a acestuia (Piața 1 Decembrie 1918)

Pentru multe persoane, Bulevardul Castanilor este o alternativă perfectă pentru plimbările de week-end. Cei care au îndrăznit să facă acest lucru au avut însă de trecut peste un test. Cel al rezistenţie la privit lucruri ce îţi întorc stomacul pe dos.

Bulevardul este pregătit, parcă, pentru filmările unui documentar despre Apocalipsă. Leşurile păsărilor moarte, mizeria de nedescris de la zburătoare dar şi stricăciunile pe care le-au făcut oamenii crează o imagine apăsătoare ce nu face cinste unui municipiu ca Ploieşti.

Bulevardul Castanilor, începuturi

După ridicarea Gării de Sud, autoritațile ploieștene au fost nevoite să construiască un bulevard care să o lege de centrul orașului. În anul 1871, primarul Ioan Philiu a format o comisie care urma să decidă traseul noii artere iar în ianuarie 1872 membrii comisiei respective au stabilit pe unde va trece bulevardul. Noul bulevard urma să pornească din fața Gării de Sud și să ajungă in centrul orașului, având două ronduri, denumite mai târziu ”La Eliseu” (cel dinspre gară) și ”La Statuie” (cel dinspre centru). Bulevardul Independenței a fost finalizat în timpul primarilor C. T. Grigorescu (1877-1883) și Radu Stanian (1883-1888), potrivit wikipedia.

La început, strada a fost pavată cu piatră cubică. Pe marginea străzii s-au plantat castani, s-au montat felinare cu gaz, iar în 1897, la rondul dinspre centru a fost amplasat Monumentul Vânătorilor care se află momentan în Piața 1 decembrie 1918. Bulevardul a fost una dintre primele străzi iluminate electric.

În 1906, familia regală a sosit la Ploiești, iar pe bulevard s-a instalat o tribună de unde Regele Carol I a admirat parada militară, printre care și Regimentul 4 Roșiori, în frunte cu viitoarea Regina Maria, potrivit sursei citate.

În perioada comunistă, Bulevardul Independenței s-a numit Bulevardul Gheorghe Gheorghiu – Dej, tot aici având loc și paradele de 1 mai și 23 august. Cei ce participau la parade se adunau la Gara de Sud și parcurgeau bulevardul, trecând prin fața tribunei oficiale aflate la rondul ”La Statuie”.

Vezi şi https://republikanews.ro/soferii-in-culmea…/

Vezi şi https://republikanews.ro/muzeul-rezervatiei-bucegi-din…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi republikanews.ro

sponsor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here