logo
RNTV Live

Bucata de piatra ce arata ca o carte, de pe Marte. Ce a descoperit roverul Curiosity pe Planeta Roșie?

62348118
Constantin Corina

O rocă descoperită de roverul Curiosity pe suprafața lui Marte a captat atenția oamenilor de știință, grație aspectului său, care are forma unei cărți deschise, scrie Daily Star.

Această rocă, denumită Terra Firme, a fost fotografiată luna trecută, iar cercetătorii au rămas impresionați de faptul că arată ”ca paginile deschise ale unei cărți”.

„Echipa mea crede că această pietricică de formă unică seamănă cu o carte deschisă cu pagini care suflă în vânt. (Deși are doar un centimetru în diametru, ar fi o carte micuță…)”

Asemănarea sa cu cea a unor materiale de lectură este destul de delicioasă pentru oamenii de știință, care de atunci au raportat că roca lungă de centimetri are o „formă neobișnuită” formată de o cantitate nespecificată de eroziune.

Explicația lor cercetatorilor: „După eoni de nisip de vânt, roca mai moale este cioplită, iar materialele mai dure sunt tot ce a mai rămas”.

Sursa: dailystar.com- Roverul Curiosity NASA

Sursa: stirileprotv.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor